Ezüstoroszlánok!

Ezüstérmet szerzett az Érdi VSE Oroszlánok névre hallgató tollaslabda csapata a pécsi rendezésű U15-ös csapatbajnokságon!

Hasonló tartalmaink:

Az Érdi VSE egyedüliként két egységgel, az Oroszlánok névre hallgató, Kis-Kasza Miklósból, Harmos Mártonból, Nagy Eszterből és Schvirján Zsófiából álló négyessel és a Gepárdok Becker Vandából, Villás Vivienből, Flórián Tamásból, Zsarnai Marcellből és Nika Rolandból álló ötössel indultak a pécsi U15-ös csapatbajnokságon.

„Nagyon sok tehetséges gyerek van ebben a korcsoportban nálunk. Előzetes célnak legalább egy dobogós helyet szerezzünk, az Oroszlánok nyíltan a dobogóért szálltak harcba, a Gepárdok célja pedig a rutinszerzés volt, hiszen ők jövőre, sőt, van, aki két év múlva is ebben a korosztályban szerepelhet. Az elvárásokat sikerült teljesítenünk, mindkét csapat odatette magát. Többen a saját tudásuk felett adtak. Azt azonban tudni kell, hogy egy nap alatt nyolc mérkőzést kellett megvívni a gyerekeknek – ez pedig fizikailag is megterhelő kivívás volt számukra” – mondta Tornai Tibor, az Érdi VSE tollaslabda szakosztályának vezetője.

Az Oroszlánok egész nap remekeltek, a végül aranyérmes Nemzeti Közszolgálati Egyetem SE csapatától csupán 3:2-re kaptak ki az érdiek, akik így ezüstérmet szereztek. Ám az ő eredményükhöz feltétlenül szükséges volt a végül ötödik helyen végző Gepárdok teljesítménye is, hiszen annyira erős volt az élmezőny, hogy a Gepárdok ellen elért eredmények is hangsúlyosak voltak.

A csapatversenyben az NKE SE és az Érdi VSE oroszlánjai mögött a harmadik helyen a Seregélyes, a negyediken a házigazda Pécs végzett.

Az Érdi VSE tollaslabda szakosztálya így összesen négy ezüst- és két bronzéremmel, valamint további számos értékes pontszerző helyezéssel zárta az országos versenyeket, azaz az U11-es, U13-as, U15-ös, U17-es egyéni országos bajnokságot és az U15-ös csapatversenyt. Sőt, az év fő versenyén, az ob-kat megelőző diákolimpiai országos döntőn is hét érmet szereztek az Érdi VSE tollaslabdázói.

Azonban az idény még nem ért véget, hiszen június 2-án rendezi meg a szakosztály a Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában a NAAAAGY ÉVADZÁRÓ CSOKI KUPÁT!

Címkék