A magyar egészségügy napja

Minden év július elseje a magyar egészségügy legnagyobb ünnepe. Ezen a napon született Semmelweis Ignác, az anyák megmentője. Semmelweis Ignác nevét orvostörténeti múzeum, emléktábla, és orvosi egyetem is büszkén viseli. Születésének évfordulóján idén is ünnepséget tartottak a Dr. Romics László Egészségügyi Központban. 

Hasonló tartalmaink:

Pénteken napközben egy órára bezárt a rendelő és ünnepi beszédekkel tűzdelt kulturális műsorral köszöntötték az érdi egészségügyi dolgozókat. Bárány Zsolt főigazgató február óta vezeti az intézményt. Elmondta: hálával és köszönettel tartozik munkatársainak, amiért kifejezetten magas színvonalú munkát végeznek, annak ellenére, hogy jelenleg felújítási munkák zajlanak az épületben.

btrhdr

Mint ismert, az építkezés március 26-án kezdődött és várhatóan decemberre fejeződik be. Több mint 4500 négyzetméteren újul meg a rendelő, mely  során homlokzati hőszigetelés készül és kicserélik a külső és belső nyílászárókat, valamint minden belső falat és padlóburkolatot. A meglévő váróterek új kazettás álmennyezetet kapnak, és a magastető is felújításra kerül. Megújul a teljes épületgépészeti és elektromos rendszer is. A fejlesztés alapvető célja, hogy az intézmény a következő 20 évben az eddigi fejlesztések során elért magas színvonalú, gazdaságos és fenntartható ellátást nyújtson Érd és térsége lakosságának.

rbthdr

A Semmelweis-napi ünnepségen köszöntőt mondott Simó Károly alpolgármester is, valamint emlékoklevelet adtak át az intézményben 5, 10, 15, 20, 25, 30, 35, 40 és 45 éve dolgozó munkatársaknak, az úgy nevezett törzsgárdának.

A Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény jelenleg is hazánk egyik legszélesebb spektrummal rendelkező járóbeteg szakellátó intézménye. Összesen 35 féle szakorvosi rendelés működtetésére van engedélye.

Címkék