HETI MENÜ – 2018. Július 8.

A Corvin negyed életre kelt – a józsefvárosi rehabilitáció sikeres helyszíne a Corvin sétány, ahol egyre nyílnak a jó gasztro helyek. Az egyik első fecske volt a Wiener Szalon, ahol bécsi hagyományokon alapuló klasszikus kávézós-cukrászda nyitott néhány éve. Mára nyáron a természetes fagylaltjaik miatt állnak sorban, télen a híres bécsi fánkjuk hódít. A félig osztrák Nicholas Göndöcscsel, a szalon tulajdonosával beszélgetünk.
Balatoni programajánló: július elején a legjobb tippnek tűnik Balatonfüreden betérni a legújabb Anjuna fagyizóba, a badacsonytomaji Pláne teraszán Burgert markolva megnézni a VB döntőt, a Keszthelyi Yacht Kikötőben nyitott Pura Vida Port-ban Aperol spritz-ezni, vagy belekóstolni Balatonvilágoson a Lavender Terasz nyári étlapjába. Budavári Dóra bor, Balaton, gasztro manager a vendégünk.
Érdemes kísérletezni az édesburgonyával a konyhában, mert nem csak köretként, hanem reggeliként, főételként és desszertként is remek fogásokat lehet készíteni belőle. A reggelibe azért jó belecsempészni, mert különleges íze mellett az alacsony glikémiás terhelése miatt roppant egészséges is. Nemrégiben jelent meg Czanik Balázs edző és Kovács András bio édesburgonya termesztő közös receptkönyve, melyben kizárólag édesburgonyából készült ételek találhatók.

A műsor letöltése

A műsor archívuma.

Címkék