Rangos nemzetközi versenyen a tollaslabdázók!

Az U13-as válogatott tagjaként Schvirján Zsófia és Zsarnai Marcell, az Érdi VSE színeiben pedig az U15-ös Kis-Kasza Miklós és Harmos Márton, valamint az U11-es Harmos Boldizsár is elindul a közel négyszáz résztvevős zágrábi Youth Openen.

Hasonló tartalmaink:

– Az U9-től U15-ös korosztályig rendezik meg ezt a hatalmas nemzetközi versenyt. Éppen kaptuk a tájékoztatást, hogy a nagy nevezőszám miatt további csarnokot kellett bevonni a rendezésbe, mert 300-400 közötti nevezés érkezett be – kezdte Tornai Tibor, az Érdi VSE tollaslabda szakosztályának vezetője.

A rangos nemzetközi viadal az érdiek számára egy rendkívül hasznos, sok tapasztalatszerzési lehetőséggel bíró verseny lesz, hiszen Kis-Kasza Miklósék még az évad elején járnak, s ez lesz az első megméretésük a nyári pihenő, illetve a nagysikerű különleges edzőtábor után.

– Szerencsénkre, azok a játékosok, akik ebben érintettek, részt vettek a saját edzőtáborunkon és azóta is készültek erre a versenyre, amely kissé váratlanul ért minket, hiszen ezt nem terveztük bele a versenynaptárba. Ettől függetlenül, arra gondoltunk, hogy ha már a két válogatottal, Schvirján Zsófiával és Zsarnai Marcellel egyébként is el kell mennünk a versenyre, akkor lehetőséget kell adni annak a három másik játékosunknak is, akik szintén nagyon magas színvonalat képviselnek a hazai tollaslabdaéletben – mondta Tornai Tibor, aki megjegyezte, hogy mindkét U15-ös versenyző, Kis-Kasza Miklós és Harmos Márton is a hazai élmezőnybe tartozik, ahogy az U11-es diákolimpiai győztes Harmos Boldizsár is.

– Összekötjük a kellemest a hasznossal – fűzte hozzá.

Elmondta továbbá, hogy miután az érdieknél a versenyidőszak kezdeti szakaszban van, ezáltal nem az eredmény az elsődleges, de ez a verseny jó alap lesz, amelyből le tudják szűrni, hol tartanak, illetve hova kell eljutni.

– Mivel nem voltunk még ezen a versenyen, nem ismerjük a mezőnyt, de az jó lenne, ha a csoportjukból továbbverekednék magukat és a főtáblára jutnának, ott meg már bármi megtörténhet a sorsolástól függően – fejtette ki az Érdi VSE tollaslabda szakosztályának vezetője.

Az öt érdi induló közül Schvirján Zsófia az U13-as lányoknál egyéniben, párosban szegedi társával, illetve vegyes párosban a másik érdi válogatottal, Zsarnai Marcellel lesz érdekelt, aki ugyancsak a válogatott színeiben indul egyéniben. Mellettük Harmos Boldizsár az U11-eseknél egyesben és fiú párosban a korosztályában ranglistavezető pécsi Palkovics Péterrel indul, míg az U15-ösöknél Harmos Márton egyesben, Kis-Kasza Miklós az egyéni mellett a pápai Nagy Dániellel párosban is érdekelt lesz.

Címkék