Ercsi út: hosszabb nyitvatartás, könnyebb parkolás

Mindenszentek idején változik az Ercsi úti köztemető nyitvatartása:  november 4-ig gyalogosan reggel héttől este nyolc óráig, gépjárművel délután ötig látogatható a sírkert. A temetőgondnoki iroda nyitvatartása is változik az ünnepek alatt. Csütörtökön és pénteken az Ercsi úti sportlétesítmény kinyitja kapuit, és ott is parkolhatnak a temetőbe érkezők.

Hasonló tartalmaink:

Figyelem: a temetőbe autóval csak a mozgáskorlátozottak, illetve az őket szállító járművek hajthatnak be, a fokozott balesetveszély miatt.

A temetőgondnoki iroda november 1-3-án reggel nyolctól este nyolcig, november 4-én, vasárnap, reggel nyolctól délután négyig tart nyitva. (A pénztár fél órával hamarabb zár.)

– A hosszú hétvégén erősen megnövekedett forgalomra számítunk. Rendőrök, polgárőrök, közterület-felügyelők vigyáznak majd a biztonságra, és a temető rendjének betartására – mondta tudósítónknak Nyerki Dóra, az ÉKFI részlegvezetője.

– Kérjük a látogatókat, figyeljenek oda egymásra, tartsák tiszteletben, hogy ide mindenki azért jön, hogy lerója kegyeletét. Mivel nagy lesz a forgalom, vigyázzunk értékeinkre, ne hagyjunk a síron, illetve a környékén őrizetlenül táskát, pénztárcát, mobiltelefont – hívta fel a figyelmet a részlegvezető.

A temetőgondnokságon ilyenkor a sírhelyhosszabbítással, újraváltással kapcsolatos ügyintézésre is lehetőség van. Gyakori ugyanis, hogy a más, távolabbi településeken élő rokonoknak csak ilyenkor jut módjuk ezt elintézni.
– Sajnos, sokan vannak, akik nem élnek a lehetőséggel – nem foglalkoznak az értesítéssel, vagy az – aktuális cím hiányában – el sem jut a címzetthez. Ezért az érintett sírokra is kihelyezzük a tájékoztatást. Vannak olyanok, akik ezeket átragasztják más sírokra, sok kellemetlenséget, bosszúságot okozva nemcsak a temetőgondnokságnak, hanem azoknak is, akik ezeket az értesítőket a hozzátartozóik sírján megtalálják. Sajnos, tizenhétezer sírnál nem tudunk erre megfelelőképp odafigyelni, ezért kérjük, akik ilyesmit tapasztalnak, ne ijedjenek meg, ne bosszankodjanak feleslegesen, hanem jöjjenek be az irodára, egyeztessék le az adataikat – zárta szavait a részlegvezető.

Címkék