Hétfőtől részleges forgalomkorlátozás a Balatoni úton

A Kelenföld – Százhalombatta vasútvonal fejlesztése keretében megújul a 40a vasútvonal és a Balatoni út keresztezésben lévő hídszerkezet. A  fő szerkezetépítési munkák lezajlottak április-május hónapokban; a kiegészítő munkálatok miatt részleges forgalomkorlátozás lesz érvényben a Balatoni úton november 12. és 17. között, reggel nyolctól és délután négy óráig – tájékoztat honlapján a NIF Zrt.

Hasonló tartalmaink:

A félpályás terelés ideje alatt a gyalogos és kerékpáros forgalom átvezetése elkülönített útvonalon, valamint a közúti és buszközlekedés váltakozó irányú jelzőőrös irányítás mellett egy forgalmi sávon folyamatosan biztosított lesz.

A Kelenföld – Százhalombatta vasútvonalon 2017 tavaszán kezdődött meg a kivitelezés, és ütemtervnek megfelelően halad; a fejlesztésnek köszönhetően 2020  végétől 120 km/h sebességgel közlekedhetnek majd a vonatok a 20,5 km-es vonalszakaszon. Az állomásokon és megállóhelyeken 55 cm magas peronok, peronaluljárók, rámpák, liftek, perontetők épülnek korszerű térvilágítás rendszerrel. A felsővezeték-rendszer teljes hosszban átépül. A beruházás ütemtervnek megfelelően halad, várhatóan 2020 év végén fejeződnek be a munkálatok.

A vasúti pálya korszerűsítésének kivitelezési munkálatai az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Zrt. beruházásában uniós és hazai forrás felhasználásával valósul meg.

(NIF Zrt.)

Címkék