Üzenet a jövőnek

Időkapszulát helyeznek el a tárnoki művelődési ház megújuló színháztermének falában, amihez még néhány hétig várják a lakóktól írásban (legfeljebb 1 db A/4-es oldalon megfogalmazott) gondolataikat, képeiket, apróbb tárgyaikat, akár mindennapi életükhöz, emlékeikhez kapcsolódóan. Szolnoki Gábor polgármester az Érd FM 101.3-nak beszélt az időkapszuláról.

Hasonló tartalmaink:

Szolnoki Gábor, Tárnok polgármestere a következő felhívást tette közzé:

„Izgalmas dolog valami újat építeni, valamit újra kezdeni, de szomorú, amikor az új dolog egyben egy régi történet lezárása is. Megkezdődött művelődési házunk nagytermének építése, természetesen az elöregedett épület bontásával. Amikor az internetes oldalakon is megjelent a hír a bontásról, egy kedves tárnoki ember Facebook oldalamon így kommentálta:

„Hát bizony, ha azok a falak beszélni tudnának….”

Ez pedig valóban így van, hiszen a művelődési ház falai majd száz esztendő történetét, történelmét őrizték. Most viszont előttünk a feladat, hogy a következő száz esztendőre megteremtsük ennek lehetőségét, aminek csak egyik része lesz az új épület, amit élettel tölthetünk meg. De az építés most egy másik lehetőséget is ad a számunkra, üzenhetünk a jövő nemzedékének.

Ezért felhívással fordulok minden érdeklődő ember felé, hogy érzéseit, gondolatait, üzeneteit eljuttathassa majd azoknak a tárnokiaknak, akik – reményeink szerint – jó sokára, száz esztendőt is meghaladó idő múlva úgy döntenek, hogy kell majd egy új épület.

Ezért időkapszulát helyezünk el az épületben. Várom tehát minden üzenni akaró ember gondolatait, képeit, szűk keret erejéig akár apró tárgyait is. Az üzenetek tartalma természetesen bármi lehet, ami most éppen saját életünket érinti, bárki üzenhet, a lényeg az, hogy amikor majd a távoli jövőben ezt megtalálják, olyan – akár személyes – információkhoz jussanak, amit soha máshol nem lelhetnek fel, ami még a történészek számára is megismerhetetlen.

Az üzeneteket, képeket, avagy gondolatokat maximum egy A/4-es oldalon küldhetik el, ez lehet akár zárt borítékban is. Elektronikus, egyénileg szerkesztett formában – amit kinyomtathatunk – a polgarmester@tarnok.hu e-mail címre, vagy személyesen a Polgármesteri Hivatal titkárságára leadva, minden esetben feltüntetve rajta:  Művelődési ház, időkapszula.”

(forrás és kép: tarnokhir.hu, a képen az épülő tárnoki művelődési ház látható)

 

Címkék