Erdélyben jártunk

A Határtalanul pályázatnak köszönhetően az Érdi Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola 7. évfolyamából 44 diák vehetett részt október közepén egy csodálatos öt napos erdélyi utazáson. Mák Virág 7. d-s diák beszámolója.

Hasonló tartalmaink:

Az első napon 12 órát utaztunk, míg megérkeztünk Szászrágenbe. Mielőtt elfoglaltuk volna szobáinkat, ellátogattunk a város evangélikus templomába. Reggel újult erővel indultunk testvériskolánkba, ahol nagyon jó hangulatú órákat töltöttünk el az iskola tanulóival.

Ezután a Kemény kastély következett. Maga a báró úr, a család ma is Erdélyben élő leszármazottja volt az idegenvezetőnk, aki nagyon izgalmas, érdekes történeteket mesélt az őseiről és a kastélyról.

Szovátán megnéztük a Medve-tavat, majd Parajdon a sóbányát és a sószorost. Korondon csodaszép, saját készítésű cserép edényeket láttunk a Józsa család műhelyében, végül a nap utolsó programjaként Tamási Áron majd Orbán Balázs síremlékét látogattuk meg.

Következő szálláshelyünk Zeteváralján volt. Délelőtt hatalmas sétával indítottuk a napot a vadasparkban, ahol szarvasok sétálgattak mellettünk. Székelyudvarhelyen 3 órás városnézés következett, majd visszatértünk Zeteváraljára a szállásunkra. Vacsora után a Boróka együttes táncosaival töltöttünk el egy órát: énekeltünk, táncoltunk.

A negyedik napon egy működő vízimalmot vehettünk közelebbről szemügyre, ahol egy idős bácsi a zsindelykészítés rejtelmeibe is beavatott minket, majd felsétáltunk a hegyre egy kilátóhoz, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílt a Hargita csúcsaira. Jártunk Fehéregyházán az 1848-49-es szabadságharc emlékművénél, majd Segesváron megnéztük a várat. Az utolsó nap délelőttjét Kolozsvár nevezetességeinek megismerésével töltöttük. Ellátogattunk Mátyás király és Bocskai István szülőházába, sétáltunk a belvárosban.

Ugyan rengeteget utaztunk ez alatt az 5 nap alatt, de a történelmi helyszínek és a káprázatos őszi táj kárpótolt minket minden fáradtságért. Felejthetetlen élményben volt részünk, szívesen emlékezünk az Erdélyben töltött csodálatos napokra.

Címkék