HETI MENÜ – 2018. November 18.
Karácsonyi aprósüteménnyel, bejglivel és különleges, francia vonalú desszertekkel készül Kolonics Zoltán kreatív cukrász és párja, Varga Ágnes a fél éve megnyitott Málna The Pastry Shopban, Óbudán. Milyen tapasztalatokkal vannak a hátuk mögött, hol állunk ma a cukrászat megújítása területén?
Egy klasszikus kis cukiba is ellátogatunk, ez a Lúd Cukrászda és Kávézó a hetedik kerületi Klauzál téri csarnok udvarán. Ők egy éve nyitottak, szándékuk a kínálat bővítése, de a kereslet inkább a hagyományos felé húz. Földi Kata üzletvezetőt kérdezzük.
Szintén itt, a Klauzál csarnokban ül a pultja mögött Polák Imre, aki Szekszárd környékén nevel családi gazdálkodóként libát, kacsát és gyöngytyúkot – őstermelői tapasztalatairól kérdezzük, de tanácsa is lesz a gyöngyös elkészítésére.