Heti Menü – 2015. AUGUSZTUS 16.

Omlós marhapörkölt – rágós marhapörkölt rangadó. Vajon mi az eredmény? Hány órán át várták már a csodát a hazai pörköltben nagyok, nagyjából minden nyári hétvégi pörkölt főző bajnokok? Mi a titka az áhított marhahúsnak, hol, miben keressük a hibát? Lesz-e valaha kedvelt, gyakori alapanyag a konyhánkban a szürkemarha?

Só, bors és persze fűszerpaprika. A magyarok büszkesége, a magyaros konyha alapja persze nem a nyereg alatt jött velünk, hogyan? Amerikából érkezett ez is, mint a paprika, a paradicsom, a kukorica, a burgonya és még sorolhatnánk. Mindegy, itt a Kárpát-medencében nagyon megszerettük. Mindenkinek kartávolságra van a konyhapolcon a fűszerpaprika. De milyen? Ez kit érdekel? Paprika teszt eredmények a Magyar Gasztronómiai Egyesülettől.

Szarvasgomba nem úri huncutság. Annyira. Tegnap volt a Jásziványi Szarvasgomba Ünnep, ahol a szűk szakma képviselői, és a rajongók mindent megtudhattak a szarvasgomba pillanatnyi státuszáról. A legújabb fejlemény, hogy érdemes a különleges ritka gomba termesztésével foglalkozni, nem csak az erdőt bújni vaktában. Ezekről beszélgetünk a Heti menüben.

Címkék