HETI MENÜ – 2015. AUGUSZTUS 30.

Hokedli. Egyszerű, konyhába való, semmi flanc. Őszinte, otthonos. Ez a neve a Nagymező utcában található apró főzelékbárnak. Frissen, piacról, helyi kistermelőktől érkezik az alapanyag, ezáltal környezetkímélő módon. A kis csapat környezetbarát elveket vall, és vallomásuk szerint nem céljuk a meggazdagodás.

Tapas és design kiállítás van az Iparművészeti Múzeumban. Lechner Ödön lenyűgöző szecessziós épületében stílusosan jelenik meg a mai gasztrodizájn egyik legnívósabb trenddiktálója, Spanyolország. Enni egyelőre nem itt lehet, de van a közelben két Tapas bár is, korábbi adásunkban a Pata Negra, most a Padron mutatkozik be.

Nemzeti Gulyásnap volt a nyár utolsó hétvégéjén. Öt évvel ezelőtt találta ki Csiki Sándor gasztronómiai szakértő, hogy legnemzetibb, legmagyarabb ételünknek legyen ünnepe, hiszen távol és közel ez a pusztai étel jelenti a magyarokat, akár tetszik, akár nem. Ha így van, főzzünk tisztességes gulyást, jó alapanyagokból, odafigyeléssel. Recept is lesz.

Címkék