Diáksereg az Arénában

Ötödször rendezték meg az Érdi Sport Expót, melynek ezúttal az Érd Aréna adott otthont. Számos Érden űzhető sportág bemutatkozott. 

Hasonló tartalmaink:

A sportexpót azért rendezték, hogy az érdi diákok választhassanak magának sportágat. Tizenhat sportágat mutattak be.

A diákok a legkevésbé sem “versenynek” fogták fel az expót: sokkal inkább a kíváncsiság vezérelte őket, mintsem a nyeremény. A hazánkban kevésbé népszerű sportágak bemutatkozására is nagyon kíváncsiak voltak: például a baseballra is, amelyet még az Érd Arénában készülő magyar női röplabda válogatott tagjai is kipróbáltak, de az ÉRD női kézilabda csapatának játékosai is megmérették magukat benne.

Would you like to replay the video?

A küzdőtéren az Érdi Torna Club Vívói mutatták be sportágukat, de az érdi sportágválasztón a gyerekek tollaslabdázhattak is a nyári Speciális Olimpián két arany- és egy ezüstérmet szerző Demeter Judittal.

A tollaslabda mellett más “ütős” labdajáték is volt: teniszezni is lehetett: nem kellett mást tenni, mint egy ívelt műanyag pálya felé ütni, adogatni a társakkal és az ütővel levegőben tartani a labdát.

A küzdőtér közepén kapott helyet a leglátványosabb elem a rendezvényen, a cheerleading. Itt a torna alapjait is elsajátíthatták az általános iskolások, akiknek különböző emeléseket és gyakorlatokat kellett bemutatniuk a pontok megszerzéséhez.

Az elmúlt hetekben érezhető Érden a „röplabdaláz”, és Dömötör-Mátrai Beáta egyesülete, a Delta Röplabda Sportegyesület is kitett magáért.

A táncsportot két egyesület is képviselte, hisz a Masters SE és a Frutti SE is jelen volt, melyeknél a folyamatosan érkező gyereksereg sem hagyta nagyon levegőhöz jutni a bemutatókat. Az expo-próba pontszámaihoz viszont a diákoknak meg kellett tanulniuk néhány elemet, s a koreográfiák egy részét.

Az Érdi Kyokushin Karatésoknál inkább a nagyobbak érdeklődtek: náluk a különböző gyakorlatokat lehetett megtanulni, illetve önvédelmi fogásokat gyakorolhattak.

Az Érdi VSE labdarúgóinál néhány méterről kellett a bóják közé rúgni a labdát, és lábtengózni is lehetett, itt Habos Gábor és Kovács Béla, a csapat két utánpótlásedzője és néhány fiatal labdarúgó segédkezett a tanulóknak.

Mellettük krikettezni kellett a pontokért: különböző ügyességi feladatokat hajtottak végre az érdi általános iskolák tanulói.

A floorballnál, azaz a jégkorongteremben űzött változatánál szlalomozva kellett labdát vezetni, s innen kapura lőni, itt is rengeteg fiatal mutathatta meg tudását.

Természetesen a kézilabda sem maradt ki az érdi sportágak közül, ugyanis az ÉRD csapatának két-két játékosa felváltva irányította a diákokat a hétmétereseknél. Azt nem tudjuk megmondani, hogy azért álltak-e sorban olyan sokan, hogy a játékosokkal beszélgessenek, vagy éppen azért, mert a város legsikeresebb csapatsportágáról van szó, mindenesetre csak az expo utolsó 5-10 percében volt 3 méternél rövidebb sor a kézilabdásoknál.

Az Érdi Torna Club elnöke, az Érdi Sport Expo főszervezője, Tóth Judit elmondta, hogy bejöttek a számításaik: ezerötszáz gyerek jelent meg. Kérdésünkre, hogy miért fontos a város sportéletében ez az expó, a főszervező úgy felelt: itt testközelből tudnak találkozni a diákok a sportágakkal egy olyan helyszínen, ahol ki is tudják azokat próbálni. Hozzátette: jövőre is megszervezik az érdi sportválasztó napot.

Címkék