HETI MENÜ – 2016. július 10.
Hagyományos rigó Jancsi, lúdláb, sacher, dobos, oroszkrém és az eszterházy. Gesztenyepüré, somlói galuska. Megy a bolt ezekkel is, de a cukrászszakma krémje mégis inkább próbálja követni a korszerű trendeket. Gondoljunk csak a szakácsokra, mi történt az elmúlt 10 évben a hazai konyhaművészet területén. A nagyközönség is láthatta a Bocuse d’Or európai elődöntőjén, micsoda kreációk készülnek a szakácsolimpiai magaslatokon. A cukrászok között is megindult a fejlődés, noha lassabb a változás. A fejlődés egyik motorja Kolonics Zoltán kreatív cukrász, aki igyekszik tanácsaival, tudásával szolgálni a szakma fejlődését. Vele beszélgetünk.
StreetFood a városban, BeachFood a Balaton partján.
Kardos Gáborral, a Balatoni Kör alapító-szóvivőjével beszélgetünk, aki arról is beszámolt, hogy júniusban egy régiós delegációval Svájcban jártak, hogy testvértó kapcsolatot létesítsenek a Genfi tóval, ahol idén indítanak egy, a BeachFood-hoz hasonló kezdeményezést „Take-away terroir” néven.
A Balatoni Kör által tavaly indított strandétel program tehát a régió vezető borászai és vendéglátósai együttműködésében a Balaton gasztronómiai és büfékultúrájának megújulására hívják fel a figyelmet –ez a balatoni gasztro-forradalom.