HETI MENÜ – 2016. augusztus 28.
Húsz féle sólet a világból 8000 adagban. Ez várta ma a 2. Sóletfesztivál látogatóit, de vasárnap este is remek programok vannak a történelmi zsidónegyedben. Milyen lehet a kóser füstölt libacomb? Hogyan készül a kóser sólet Jemenben és Galíciában? Mi a különbség a gerstlis és a lengyel sólet között? Ezekre a kérdésekre is volt válasz a 2. Sóletfesztiválon a Kazinczy utcában az EMIH szervezésében. Az idei évben még nagyobb területen, a Király utca és a Wesselényi utca közötti szakaszon várták ma az érdeklődőket.
Ki evett már cigánypörköltet, vagy bográcsos káposztát bodaggal? A hétpecsétes titok receptek családról családra szállnak, pontosabban nincs az leírva! Ügyesen kell figyelni az asszonyok kezét, miként adagolnak, időzítenek a tűzhelynél. Tegnap Roma Nemzetiségi Hagyományőrző Kulturális Nap volt, melyet Érd Roma Nemzetiségi Önkormányzata és a Diósdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat szervezett, ahol este ilyen finomságok voltak az asztalon.