HETI MENÜ – 2016. szeptember 4.
Közösségi főzések a fővárosban! Egyre több helyszínen gondolják úgy a szervezők, hogy visznek egy kis csavart a jótékonyságba, ezzel is érzékenyítve a társadalmat. A recept a következő: egy újhullámos őstermelői piac, vagy egy belvárosi kulturális fesztivál alaposan meghirdetve, sok látogató és frissen készült finom étel, akár a vendégek előtt főzve, egy civil szervezet, önkéntesek és egy ismertebb szakács vagy gasztroblogger. Az ételért kapott adomány pedig a szervezet kasszáját gazdagítja. Ilyen akció volt vasárnap is a Sétáló Fesztiválon a Kazinczy utcában. Ezúttal a Kőleves Vendéglő főzött tejfölös-mustáros csirkeragut a Heti Betevő Egyesület javára.
Szeptember 11-én SVÉT, vagyis Stílusos Vidéki Éttermiség! Mi is beszélünk az év legjelentősebb vidéki gasztro-eseményéről, a következő műsorunkban pedig beszámolunk a részletekről.
Már 25 éve Borfesztivál Budapesten! Csütörtöktől vasárnap estig buli lesz a Budavári Palota udvarában, ebben az évben is sok finomsággal készültek, nem csak a borok és más italok választékában. Elmondjuk, mi mindent lehet majd ott enni.