HETI MENÜ – 2016. szeptember 18.
Két hete nyílt meg a tavalyi év ifjú séffelfedezettjének, Fehér Gábornak az új, ebédelős helye, a Tábla a VII. kerületi Dohány utcában. A fine dining-os ESCA stúdióétterem mellett tehát egy többek pénztárcájához közelebb eső helyen is meg lehet kóstolni a tehetséges séf ízeit. Ez a Tábla, Fehér Gábor legújabb terepe.
Jövő hétvégén lesz Tokaj-hegyalján az első Kerekdomb fesztivál, szuper koncertekkel, író-olvasó találkozóval, futóversenyekkel, kirándulásokkal. A kapolcsi szervezők jelentik a garanciát, hogy minőségi vásár is lesz, és helyi finomságok. Az Oroszlános Borvendéglő babéros marhapofával és cinkével készül.
A 25. Budapest Borfesztiválon negyedik alkalommal választhatta ki a gasztronómiát kedvelő közönség, hogy 15 európai ország sajtjai közül melyik a favorit. Holtversenyben győzött a magyar Ranolder és az olasz Pecorino Romano. Az első hatban végzett francia, spanyol, svájci, ír és finn különlegesség. A 4. Nemzetek Sajtversenyének elődöntőjén kilenc magyar sajtból a Sümegtej Ranolder elnevezésű kilenchónapos érlelésű, zárt tésztájú sajtja bizonyult a legjobbnak a szakmai zsűri előtt.