HETI MENÜ – 2016. November 27.
Calabriai édesgyökér, sütőtökkrém, feszes karfiol ecetes pácban, mindez zsiradék nélkül. Chiantiban főtt marhahússal töltött tortellini citromfüves tejszín reduktummal és kapribogyó porral. Az „Első Olasz Gasztronómiai Világhét” magyarországi eseményén lehetett ilyen fogásokat kóstolni, ahol a főzőshow-t Marco Stabile Michelin csillagos olasz séf vezette. Neves olasz szakértők és közéleti személyiségek, valamint az olasz csizma különböző részeiről érkező, tucatnyi élelmiszergyártó cég részvételével tartott szakmai rendezvényt a budapesti Olasz Külkereskedelmi Intézet csütörtökön az Olasz Kultúrintézetben. Gianni Annonit is megkérdezzük a hazai olasz gasztronómia helyzetéről és legújabb könyvéről.
Évente közel 6 kg pulykahúst eszünk. Egyre emelkedik ez a szám. A Magyar Pulykaszövetség az ágazat éves szakmai konferenciáját tartotta napokban. A már hagyományosan az amerikai hálaadás ünnepe köré szervezett eseményen a Szövetség megerősítette, hogy a magyar pulykatermelők többsége védve van a madárinfluenza ellen.