HETI MENÜ – 2017. Március 19.
Hagyományteremtő céllal indul idén a D-NAP(ok) gasztropiknik a Keszthely Yacht Kikötőben március 25-én, melyen a Balaton neves és jellemzően regionális, helyi alapanyagokra építő éttermei és a Pannon Egyetem Burgonyakutatási Központja mindent a dödöllére tesz fel.
A rendezvény középpontjában tehát a burgonya lesz, a mini gasztrofesztiválon minden vendéglátó elkészíti a saját dödölléjét, valamint egy szabadon választott ételt, ahol az egyetlen kikötés, hogy fel kell hozzá használni keszthelyi nemesítésű burgonyát. Lesznek még helyi termelők, burgonyakutatók, előadások, vagány borok és még vagányabb borászok. Bezerics Dániel a Paletta gasztrobárok tulajdonosa a vendégünk.
Fizess Verssel a kávédért a Költészet Világnapján! Március 21-én, kedden egy teljes napig minden idézet (legyen az ismert, vagy saját) kávéházi fizetőeszközzé válik, így a vendégek kávéjukat egy verssel vagy akár egy idézettel “fizethetik ki” az ország 73 pontján. A Julius Meinl ügyvezető igazgatója, Takács Péter mondja el a részleteket.
Végül, közeleg a húsvét, ideje bárány után nézni. A fővárosi Hunyadi téri piacon találkoztunk Nyúzó Bálinttal, egy tiszaföldvári gazdával.