HETI MENÜ – 2017. Október 1.

GasztroRandi – már a Balaton partján is. A Felelős Gasztrohős Alapítvány által 2015-ben életre hívott és tavaly a sajtó által az “egyik legjobb és leghasznosabb megmozdulásnak” nevezett esemény célja, hogy elősegítse a párbeszédet és az együttműködést a hazai termelők és vendéglátóhelyek között. A budapesti alkalmak során összesen 150 vendéglátós és 70 termelő találkozott egymással. Ezúttal Balatonszárszón randiztak a termelők és a vendéglátósok. Víghné Boóc Juci fenntartható vendéglátóhely szakértővel beszélgetünk.
Budafokon van egy magángyűjtemény, Sváb Konyhamúzeum, ahol a gyűjtő együtt él a tárgyaival, és azt szívesen meg is mutatja a látogatóinak. A sváb konyha takarékos praktikáiról, az 1900-as évek eleji tárgykultúráról beszélgetünk a gyűjtemény gazdájával, Koltai Béláné Szilviával.

A műsor letöltése

A műsor archívuma.

Címkék