HETI MENÜ – 2017. Október 15.
A zsír az íz, a zsír az élet!
Két napos zsiradék ünnep volt a Belvárosi piacon. Az éttermek zsírral, zsiradékáruval készült ételekkel várták a látogatókat. Személyesen találkozhattunk a „zsír kell” koncepció ételeinek megálmodójával, Litauszki Zsolttal és persze az ételeket is megkóstolhattuk. Volt mangalica zsírral készült kenyér, ami hatalmas sikerrel mutatkozott be a tavaly téli Mangalica Fesztiválon. Lehetett kóstolni a Dunst&Rose mangalica zsiradékáruból készült kiemelkedően magas minőségű termékeiből. A szakemberek azt mondják, a zsírtól nem kell félni csak a mértéket kell ismerni.
A Zsír kell Party a Belvárosi piacon szervezőjével, Végh Attilával és a séf, Litauszky Zsolttal beszélgetünk. Megtudjuk azt is, hogy a gasztro fenegyerek Bíró Lajos mit kent a kenyérre a zsíros partyn, hogy vált be a nyári innovációjuk Forgács Zoltánnal a Palatinusz strandon, ahol Laza Pala néven nyitottak büfét, és min jár az eszük a továbbiakat illetően.
A következő két hétben a budapesti Auguszt, a Damniczki és a Wiener cukrászdák, egymással egyetértésben és összefogásban október 31-ig meghirdetik a “Kóstold meg Európa ízeit, ismerd meg Budapest legjobb cukrászdáit!” akciót! Csíki Sándor gasztronómiai szakíróval, az akció ötletgazdájával beszélgetük.