HETI MENÜ – 2018. Február 18.
„6 SVÉTterem, 12 étel, 1 világnézet – stílusos vidéki vendéglátás” Tegnap volt a Szentendrei sziget egyik gyöngyszemén, Szigetmonostoron a MiniSVÉT, azaz a Stílusos Vidéki Éttermiség találkozója a Rosinantéban.
Hat évvel ezelőtt történt, egy tavaszi hétvégén, amikor a Stílusos Vidéki Éttermiség néhány tagja összefogott, és egy fergeteges hangulatú közönségtalálkozót szervezett Szigetmonostoron, a Rosinante Fogadóban. A SVÉT Egyesület tagsága azóta 16 éttermet számlál, rendezvényeikre több ezer fős, lelkes rajongótábor kíséri a séfeket minden évben, az őszi randevúk helyszíne volt már többek között Veszprém, Pannonhalma, Mád, az idén Egerben jönnek majd össze, tavasszal pedig mindig Palkonya portái nyílnak meg a vendégek előtt, ám Szigetmonostorra mindeddig nem tértek vissza.
A február 17-i tavaszváró Mini SVÉT-en az éttermek az ikonikussá vált ételeik közül mutattak be két-két fogást. Most helyszíni riportokkal jelentkezem, ahol bővebben is szó lesz az ételekről.