HETI MENÜ – 2018. Július 29.
Balatoni gasztro-eseményekkel kezdünk: Badacsonytomajon található a Pláne Borterasz, ahol két srác, Balogh Gergely és Mogyorósi Donát a Budaörsi Halpiac, The Fishmonger-től, korábban már olyan halételeket tettek a vendégek elé, melyek erősen túlszárnyalták az elvárható szintet. A teraszosok valahogy nem tudják lebeszélni őket róla, hogy a komoly technikai tudásukat az ő romos deszkáinkon mutassák meg. Úgyhogy megmutatják. Most nem csak halat hoznak magukkal, hanem a surf and turf értelmében a tengert és a szárazföldet kombinálják a hétvégén majd egy-egy fogáson belül. Ezt háromszor is.
Zánkán szintén három tematikus brunch-ra számíthatnak az ínyencek – első felvonásban a lecsó lesz a középpontban a Fügekert Bed & Wine teraszon. ez a terasz igazi lusta reggelikre és hosszú ebédekre teremtődött, vagy reggelikre, amik ebédekbe folynak át. A séf ezen a nyáron Pallag Dávid, a Michelin csillagos Tanti ex sous chefje. Budavári Dóra Balaton-bor-gasztro szakértő mondja el a részleteket.