Az emlékezés koszorúi
2018
nov. 5

Az emlékezés koszorúi

1956-ban is vasárnapra esett november 4-e, amikor hajnali 4:15-kor a szovjetek általános támadást indítottak a szabadságukért harcoló magyarok ellen - hadüzenet nélkül. "Budapest utcáin a 2. világháború után újra szovjet harckocsik lánctalpa csikorgott, és az ágyúk dörgését bombák robbanása, gépfegyverek ropogása kísérte. A hatalmas szovjet fölény ellenére a szabadságharcosok egy jó hétig ellenálltak, és súlyos veszteségeket okoztak a támadóknak, miközben sokan közülük megsebesültek, meghaltak a küzdelemben," mondta el beszédében Pergel Antal a november 4-én a kora esti órákban az Ötvenhatosok terén, a Megtorlás emlékműnél tartott megemlékezésen.

Tovább...
Emlékezés a gyertyafényben
2017
nov. 4

Emlékezés a gyertyafényben

Az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének és a szovjet csapatok bevonulásának 61. évfordulójára emlékeztek az érdiek az Ötvenhatosok terén, a Megtorlás emlékműnél november 4-én kora este. A koszorúzással egybekötött eseményt rendkívül meghitté tette a több száz gyertya, ami az áldozatok tiszteletére égett.

Tovább...
November 4. az emlékezés napja
2017
nov. 3

November 4. az emlékezés napja

A november 4-ei Nemzeti Gyásznapon az 1956-os forradalom és szabadságharc mártírjaira emlékezik az ország.

Tovább...
Megemlékezés a nemzeti gyásznapon Érden
2017
nov. 2

Megemlékezés a nemzeti gyásznapon Érden

November 4-én, a nemzeti gyásznapon, az 1956-os forradalom és szabadságharc elfojtásának, a szovjet csapatok egykori bevonulásának 61. évfordulóján Érden is megemlékeznek a forradalom áldozatairól. Az Ötvenhatosok terén, a Megtorlás emlékműnél beszédet mond Simó Károly alpolgármester.

Tovább...