“Magyar emlékek Palaun, Mikronézia paradicsomán” címmel, Dr. Korsós Zoltán, a Magyar Természettudományi Múzeum főigazgatója tartott előadást kedd délután, a Magyar Földrajzi Múzeumban. A professzor ezen, a csendes-óceán szigetcsoporton eltöltött egy hét élményeiről illetve kutatási tapasztalatairól mesélt az érdeklődőknek.

Hasonló tartalmaink:

Korsós Zoltán annak idején több évet dolgozott Japánban és, mint elárulta ekkor, mondhatni véletlenül fedezte fel magának Palaut vagy, ahogy sokan emlegetik a földi paradicsomot.
A táj szépsége ellenére, Korsós Zoltán elsősorban kutatási területként tekintett a szigetre, de előadásában természetesen a turisztikai látványosságokról szóló élmények is helyet kaptak.
A professzor elmondta, még magyar vonatkozású emlékeket is talált a szigeten, hiszen ahogy a repülővel megérkezett és végigsétált a főutcán egy, a néhai veszprémi érsek, Mindszenty József nevét viselő iskolára lett figyelmes.

 

Would you like to replay the video?

 
Korsós Zoltán bár kutatási szempontból nagyon sikeresnek ítéli meg a Palaun eltöltött egy hetet, hiszen minden olyan állatot élőben és testközelből vizsgálhatott, amit szeretett volna, de turistaként, a családjával bármikor szívesen visszatérne a földi paradicsomba.

kép forrása: commons.wikimedia.org

Címkék