Honvédelmi gyakorlatot tartottak március 14-én, délelőtt Érden. A gyakorlatban a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem végzős hallgatói vettek részt, akiknek városunkkal kapcsolatos logisztikai jellegű feladatokat kellett megoldaniuk.

Hasonló tartalmaink:

Idén immár tizenkettedik alkalommal tartották meg az úgynevezett “Nemzetközi Békefenntartói Logisztika Kiképzési Programot”, amelyben a budapesti Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem mellett egy osztrák illetve cseh katonai főiskola diákjai is részt vettek. Ennek a gyakorlatnak a sikeres lebonyolításához már másodjára járult hozzá városunk önkormányzata illetve azok a szervek, akik egy ilyen típusú feladatban szerepet játszhatnak.
A gyakorlat egy elméleti szakasszal kezdődött, a katonák csak ezt követően indultak el a terepre. A tiszthallgatók 7-8 fős csoportokban, egy oktató kíséretében logisztikai felderítést végeztek, aminek során összegezték a helyi ellátási, elhelyezési és egészségügyi biztosítási lehetőségeket. Habár a feladatot, amit a tanulóknak a gyakorlat során meg kellett oldaniuk, nem helyi szinten találták ki, ettől függetlenül lehet valóságalapja a fiktív hadműveletnek, fogalmazott Kocsis János.
A védelmi referens elmondta, többek között az új sportcsarnok megnyitásának köszönhetően, Érd egyértelműen alkalmas lenne arra, hogy a gyakorlat során elpróbált fiktív helyzetet, – egy néhány ezer fős menekülthullám kezelését – a valóságban is megoldja.

 

Would you like to replay the video?
Címkék