Folytatódik a hőség

Szombaton lépett életbe és egészen kedd éjfélig marad érvényben az egész ország területére kiterjedő hőségriadó. A szakember tanácsait és házi praktikákat ajánlunk a forró napokra.

Hasonló tartalmaink:

Az országos tiszti főorvos által elrendelhető legmagasabb, harmadfokú hőségriadó akkor lép életbe, ha a napi középhőmérséklet várhatóan legalább három egymást követő napon eléri vagy meghaladja a 27 Celsius-fokot. A jelenlegi állapot előreláthatóan kedd éjfélig marad érvényben.

Az utóbbi években már megszokottá váltak a hőségriasztások, az emberek már megtanultak ezzel együtt éni és mindenkinek vannak ötletei bevált módszerei, hogyan tegyék elviselhetőbbé ezeket a napokat. A legkézenfekvőbb és legjobb megoldás a vízparton tölteni ezeket a napokat, de ha valaki mégsem teheti ezt meg, akkor is lehetnek hasznos tanácsok, melyeket érdemes megfogadni. Érdemes minél többet hűvös helyen tartózkodni, többször is zuhanyozni és pótolni az elvesztett folyadékot.

A kánikula hatékony és zavartalan átvészelésében a települések intézményhálózata is sokat segíthet, mondta el Kocsis János katasztrófavédelmi referens. A település ivóvíz-ellátása folyamatos, valamint Érden, Diósdon és Törökbálinton is a köztereken ivóvizet oszt az érdi vízművek az elmúlt esztendőkhöz hasonlóan.

Kocsis János további hasznos tanácsként hangsúlyozta, hogy sem gyermeket, sem állatot nem szabad a forró autóban hagyni, és egyébként is fokozottabb körültekintéssel vezessünk, hiszen a hőségben csökken a koncentráció képessége – tette hozzá. Emellett felhívta a figyelmet arra is, hogy a munkáltatók az alkalmazottaik szabadban végzett munkavégzésére is fokozottabban ügyeljenek valamint a tűzvédelmi szabályokat ilyenkor még fontosabb betartani.

Would you like to replay the video?
Címkék