Bemutatkozott az új csapat

Hosszú hetek találgatása után, július 2-án, csütörtökön az érdi kézilabda klub honlapján hozta nyilvánosságra új igazolásait és tette közzé hivatalosan a 2015/16-os szezon keretét. Július 3-án pénteken közönségtalálkozó és bemutató edzés során a szurkolók élőben is találkozhattak régi és új kedvenceikkel. Majd a bemutatóedzést követőn sajtótájékoztatót tartott az érdi klub, melyen Szabó Edina vezetőedző, Tekauer Norbert szakosztályelnök, Rácz Marianne kapusedző és Janurik Kinga csapatkapitány mellett T. Mészáros András polgármester közösen értékelték az új igazolásokat és meghatározták a jövő évi célokat.

Hasonló tartalmaink:

Több száz szurkoló előtt zajlott a július 3-án megrendezett bemutatóedzés az Érd Arénában. A bemutatóedzésen természetesen az új játékosok is részt vettek, akiket tapssal köszöntött az érdi publikum. Az Érd 9 játékossal erősített a következő szezonra. Három idegenlégiós érkezett a csapathoz, a montenegrói Andjela Bulatovic irányítóként, az orosz Yulia Khavronina illetve a spanyol Mireya Gonzalez jobbátlövőként szerepel majd. Nem csak külföldi, hanem hazai tehetséges fiatalokat is szerződtetett az Érd. Szegedről az irányító Barján Bianka és a beállós Gulyás Vanda érkezett Érdre, a leigazolta a klub a DVSC junior csapatából a szintén irányító Vajda Lucát, és egy balszélsővel is erősödött a csapat, Fekete Bozsána személyében, aki korábban az MTK színeiben szerepelt. Ő egyébként az EB-győztes strandkézilabda válogatott tagja, így ő nem tudott részt venni a pénteki eseményen, de távol maradt Krpez is, aki szabadságát tölti. Az Érd két junior korú játékossal is szerződést kötött, a beállós Szabó Laura és a kapus Győri Barbara is a felnőtt keret tagja lett.

Az edzést követően lehetőség nyílt személyes találkozásra is és természetesen ezúttal is elkészültek a közös fotók a régi és az új kedvencekkel. Tekauer Norbert szakosztályelnök elmondta, hogy komoly felkészülés vár a lányokra, melynek során 11 edzőmérkőzést vívnak majd. Lesz közöttük zárt kapus találkozó is, de többségük nyilvános lesz, így hamarosan már mérkőzésen is láthatjuk az új csapatot.

Would you like to replay the video?

A bemutatóedzést követően sajtótájékoztatót tartott az érdi klub, melyen Szabó Edina vezetőedző, Tekauer Norbert szakosztályelnök, Rácz Marianne kapusedző és Janurik Kinga csapatkapitány mellett T. Mészáros András polgármester is részt vett és közösen értékelték az új igazolásokat és meghatározták a jövő évi célokat.

Tekauer Norbert szakosztályelnök örömmel számolt be arról, hogy a nagymértékben átalakult érdi kézilabda csapat túl van az első nyilvános szereplésén, és megosztotta az új szezon célkitűzését, ami nem kevesebb, mint a legjobb négy közé jutás. T. Mészáros András polgármester hozzátette, hogy lehetőség szerint meg kell szerezni a bronzérmet is és a női kézilabda csapat a jövőben is élvezi Érd MJV támogatását és bizalmát.

A polgármester gondolatatit követően Szabó Edina vezetőedző kiemelte, hogy nagyon fiatal csapat alakult Érden, de olyan játékosokat hoztak ide, akik alkalmasak arra, hogy elviseljék a nyomást és képesek lesznek helyt állni.

Rácz Marianne kapusedző is részese volt az elmúlt évek sikereinek. Álláspontja szerint az elmúlt időszak eredményessége óriási elvárásokat támaszt feléjük, aminek igyekeznek megfelelni a jövőben is. A tájékoztatón részt vett Janurik Kinga, az Érd kapusa és csapatkapitánya is, aki elmondta, hogy a jövőben is mindent megtesznek majd a jó szereplésért és hangsúlyozta, hogy nagyon bízik az új csapatban. A tájékoztató végén Szabó Edina újságíró kérdésre válaszolva elmondta, hogy a balkezes spanyol Gonzalezre jobb szélen is számítanak, így nem marad váltótárs nélkül a hivatalosan egyetlen jobbszélső, Katerina Krepez sem. Sőt arról is beszámolt a vezetőedző, hogy a 16-os keretben helyet kap majd a junior csapat két jobbszélsője is, Lozsi Erna és Bernát Dorina, akik augusztusban csatlakoznak majd a gárdához. Továbbá szóba került még egy kapus igazolása, ami az elkövetkezendő egy hónapban dől majd el. 

Would you like to replay the video?
Címkék