Sima győzelemmel a középdöntőben!

Hatgólos, 24 – 18-as győzelmet aratott Horvátország ellen a magyar női kézilabda-válogatott a franciaországi Európa-bajnokság C-csoportjának második fordulójában, Montbéliardban.

Hasonló tartalmaink:

Remekül kezdte a horvátok elleni mérkőzését Kim Rasmussen csapata, hiszen a mieink 7–2-re is megléptek, majd ugyan nyugati szomszédaink többször visszakapaszkodtak, de a szünetben így is négygólos volt a különbség a magyarok javára (13–9).

A fordulás után ugyan mindkét együttes sokat hibázott, de a kapuban remeklő Bíró Blankának köszönhetően a magyarok tovább növelték előnyüket, s végül 24–18-ra nyertek, ezzel biztosítva középdöntős szereplésüket.

A mérkőzésen az ÉRD irányítója, Tóth Gabriella egy gólt szerzett, illetve kétszer kiállították, valamint kisebb sérülést is szenvedett, de később visszatért a pályára.

A játéknap másik mérkőzésén Marketá Jerábková és a cseh nemzeti csapat a tornát nem kis meglepetésre vereséggel kezdő norvégok ellen lépett pályára. A csehek azonban nem bírták a skandinávok iramát, akik már a szünetben is tízgólos előnyben voltak, végül könnyed, 31–17-es győzelmet arattak, így két kör után eldőlt, hogy a csehek nem jutnak tovább csoportjukból. Az ÉRD balátlövője nem volt eredményes.

December 4-én az ÉRD három játékosa is pályára léphet, mivel az A-csoportban a Krpezs-Slezák Katarinával, Jelena Lavkóval és Jovana Kovacseviccsel felálló Szerbia Dániával méri össze erejét 21 órától.

Női kézilabda Európa-bajnokság, Franciaország
C-csoport, 2. forduló, Montbéliard

Horvátország–Magyarország 18–24 (9–13)
Tóth Gabriella 1 gólt szerzett

D-csoport, 2. forduló, Brest
Csehország–Norvégia 17–31 (10–20)
Marketá Jerábková nem szerzett gólt

Fotó: Mandatory Credit © Jozo Cabraja / kolektiff

Címkék