A megbecsülés jele

Az idős emberek példamutatását, tapasztalatait illik a közösségnek is megbecsülnie. Az önkormányzat ezért hívta életre évekkel ezelőtt az időscsomag intézményét. Legutóbb Balassa Endrét köszöntötte fel nyolcvanadik születésnapja alkalmából az önkormányzat ajándékcsomagjával, jókívánságaival Kopor Tihamér önkormányzati képviselő.

Hasonló tartalmaink:

Balassa úr 1984 óta él Érden, feleségével. Két felnőtt gyermeke és egy unokája van.
– Voltam én minden, gyermekkoromban még kanász is. Világosítóként kerültem 1958-ban a Magyar Jégrevühöz, onnan vittek el katonának. Miután visszajöttem, vettem egy használt korcsolyát, lementem a jégre én is. A többiek, velem egyidős fiatalok, biztattak, hogy fog ez menni – emlékezett vissza Balassa Endre. A kezdeti próbálkozásokból életre szóló karrier lett: bekerült a férfikarba, a Jégrevü megszüntetése után külföldön folytatta pályafutását, szintén korcsolyázó feleségével. Még ötvenévesen is hívták szerepelni.

Balassa úr számtalan érdekes epizódot elevenített fel életéből a köszöntő látogatás során. Nemcsak a hivatása, a hobbija is különleges volt: a vitorlázó repülés, amit tizenhat éves kora óta űzött. Ma már a kert művelése, a ház körüli munkák töltik ki a szabadidejét. Jóban van a szomszédjaival, sok jó ismerőse van a környéken, így nem unatkozik, és bár betöltötte a nyolcvanat, még autót is vezet.

– Ahhoz, hogy ez a város idáig eljutott, benne van minden idős embernek a munkája, az a „tégla”, amit hozzátett városunk felépítéséhez. Hálásnak kell lennünk ezért. Fontos, hogy a közösség megbecsülje az időseket, hiszen a hosszú életük során felhalmozott tapasztalatuk felbecsülhetetlen értéket jelent – hangsúlyozta Kopor Tihamér, mitán átadta a finomságokat tartalmazó ajándékcsomagot, és T. Mészáros András polgármester jókívánságát az ünnepeltnek.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Címkék