Három éves az egynapos sebészet, Érden. A Dr. Romics László Egészségügyi Intézményben 2011 április 6-án végezték el az első egynapos sebészeti beavatkozást. Az elmúlt három évben több, mint 5000 műtétet hajtottak végre a részlegen.

Hasonló tartalmaink:

 

Emlékezetes nap 2011. április 6-a Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény Egynapos sebészeti részleg dolgozói számára. Ekkor végezeték el ugyanis az első egynapos sebészeti beavatkozást, emlékezik vissza dr. Bakó Emese aneszteziológus, az Egynapos sebészet osztályvezetője.

Természetesen nem minden beavatkozás végezhető el az egynapos sebészet keretein belül. Érden jelenleg hasi sebészeti, érsebészeti, ortopédiai, fül-orr-gégészeti, kéz és vállsebészeti, szemészeti, urológia valamint nőgyógyászati műtéteket végeznek.

Sokan azért nem vállalkoznak egy egyébként szükséges és elkerülhetetlen műtéti beavatkozásra, mert nem szívesen töltenek el több napot családjuktól, otthonuktól távol egy kórházban. Áprilisban azonban a megújult érdi szakorvosi rendelőintézetben megnyitotta kapuit az egynapos sebészeti részleg, amely lehetővé teszi, hogy a műtétet követően otthonában lábadozzon a beteg.

 

Would you like to replay the video?

 

Az egynapos sebészeti részlegre az adott szakorvos részéről történik a beutalás. A szakorvos jelzi a betegnek, hogy a szükséges beavatkozás igényel-e kórházi befekvést, vagy elvégezhető egynapos sebészet keretében.

 

 

Címkék