Szombaton ismét megtartották az úgynevezett “Magyarok Vásárát” az érdi Főtéren, ahol közel százféle kézműves termék közül válogathattak az érdeklődők. A vásár népszerűségét bizonyítja, hogy az eseményt az önkormányzat is felkarolta, így ezentúl városi rendezvényként él tovább.

Hasonló tartalmaink:

Az érdieket spanyolul köszöntő zenész indián volt a hétvégi Magyarok Vásárának az egyik színfoltja. Mint azt a vásár szervezője elmondta, habár a céljuk az, hogy elsősorban magyar termékekkel találkozhassanak a kilátogatók, ugyanakkor más kultúrák képviselőit sem szeretnék megfosztani attól, hogy bemutatkozhassanak a vásározóknak.
A Magyarok Vásárának mindenkori célja, hogy megjelenési lehetőséget adjon a magyar kézműves és kisiparos termékeknek, amelyek – a szervező szerint – jóformán csak az ilyen vásárokon tudnak eljutni az emberekhez. A rendezvény népszerűségét illetve céljainak a jelentőségét az önkormányzat részéről is elismerték, így mostantól kezdve már városi rendezvényként tekinthetünk a vásárra, árulta el szervező.
Szabóné Vass Lenke a vásár szervezője hozzátette, a Magyarok Vásárának nem csupán a pénzköltés a célja, hanem az is, hogy a Főtérre kilátogató emberek átéljék a régi vásárok hangulatát. Ennek érdekében most hétvégén is kulturális programmal, zenés-táncos műsorral vagy éppen játszóudvarral várták az érdieket.

 

Would you like to replay the video?

 

 

Címkék