Elsősegélynyújtó verseny az Érdligeti Általános Iskolában

Elsősegélynyújtó versenyt tartottak szerdán délután az Érdligeti Általános Iskola Túr utcai épületében. A területi fordulón két érdi, egy törökbálinti, egy szigethalmi és egy szigetújfalusi csapat vett részt.

Ezekkel a szavakkal nyitotta meg Segesdi János alpolgármester a 43. felmenő rendszerű elsősegélynyújtó versenyt. A Magyar Vöröskereszt tevékenységei között kiemelkedő fontosságú az elsősegélynyújtás elméleti és gyakorlati ismereteinek minél szélesebb körben történő megtanítása és a humanitárius szemléletmód terjesztése. Ezért minden évben megszervezik az elsősegélynyújtó versenyt, amelynek területi fordulóját szerdán délután tartották az Érdligeti Általános Iskolában.

 

vlcsnap-2014-04-10-12h20m56s150

 

Dr. Fodor Antalné a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezetének elnöke elmondta, a cél az, hogy mindenkihez eljussanak ezek az alapvető elsősegélynyújtó ismeretek. A területi döntőre öt iskolából érkeztek tanulók: Érdről, Törökbálintról, Szigethalomról és Szigetújfaluról. A legjobban teljesítő csapat pedig részt vehet a megyei döntőn, amelyet Gödöllőn tartanak majd.

Would you like to replay the video?
Címkék