Diák Országos Bajnokságon három súlycsoportban négy dobogós hely, arany-, ezüstérem Bukarestben, ötvennyolc érem a Spartacus Kupa Centrum versenyen.

Hasonló tartalmaink:

 

Az elmúlt két hétben négy helyen küzdöttek az érdi birkózók helyezésekért, érmekért.

Április 5-én szombaton Cegléden nemzetközi serdülő kötöttfogású rangsorverseny, április 8-án kedden az Érdi Városi Sportcsarnok Birkózó termében gyerek és utánpótlás Spartacus Kupa Centrumverseny küzdelmei zajlottak.

Április 11-13-án Romániában, Bukarestben a Gheorghe Berceanu és Vasile Iorga emlékversenyen a magyar kadet válogatottal – Váncza Pisti és Lajsz Dominik – 15 országot felvonultató EB felkészülési versenyen vett részt.
Április 12-én a Diák I. Kötöttfogású Országos Bajnokság döntőjén a KO-VA GÉP Kupán szereztek négy érmet az érdi birkózók.

Cegléden, a serdülő nemzetközi rangsorverseny időpontjában Váncza Pisti az Erzsébet Tábor keretén belül a csillagok táborában vett részt, Komáromi Tibor vezetésével, ezért nem tudott részt venni a versenyen.
46 kg-ban Berta Mike – betegség miatt hosszú kihagyás után – nagyon szépen tusgyőzelmekkel kezdett, sajnos egy csípődobásból továbbvitték és a vigaszágon folytatva további tusgyőzelemmel szerezte meg a harmadik helyet.
50 kg-ban három versenyzővel voltunk érdekeltek. Buzás Patrik ukrán ellenfelét is legyőzve hiába aratott jó néhány győzelmet, nem sikerült pontszerző helyre kerülnie. Végh Ricsi az előkelő V. helyen végzett.
85 kg 22 fős mezőnyében Pataki Sámuel révévén voltunk érdekeltek, de egy figyelmetlen pillanat miatt az elődöntőben beleszaladt egy csípődobásba, így nagyon szép birkózás után is a harmadik helyen végzett.

A Centrum versenyen, Érden április 8-án, kedden délután zsúfolásig megtelt az Érdi Sportcsarnok és Uszoda Birkózó terme, 115 birkózó mérlegelt a Spartacus Kupa Centrum versenyen. Az érdi birkózó palánták 20 arany-, 14 ezüst- és 24 bronzéremmel bizonyították tehetségüket.

A Bukarestben rendezett Gheorghe Berceanu és Vasile Iorga emlékversenyen a magyar kadet válogatottban Váncza Pisti és Lajsz Dominik képviselte színeinket. A 15 országot felvonultató emlékverseny egy felkészülési állomás volt a bulgáriai Európa Bajnokságra.
42 kg-ban Váncza Pisti minden ellenfelét legyőzve magabiztosan szerezte meg az első helyet.
Lajsz Dominik 85 kg-ban szintén magabiztosan menetelt az elődöntőig, ahol az egyiptomi ellenfelét szoros mérkőzésen tudta legyőzni. A döntőben a szlovákiai Papp Lajos ellen a bírók egy saját válldobást tévesen ítéltek meg, így Dominik 3-1-es vereséget szenvedett és ezüstérmet szerzett.

 

Dorog_csapatkep

Dorog: csapatkép

 

Dorogon a  Diák I. Országos Bajnokságon a rangsorversenyek után nyolc versenyzőnk szerzett jogosultságot az OB-n való részvételre, de sajnos családi okok és betegségek miatt csak öt fővel tudtunk rész venni.
Az öt versenyzőnk 3 súlycsoportban mérlegelt, abból is hárman 50 kg-ban.
46 kg-ban Mezei Dominik csak az elődöntőben kapott ki a szombathelyi Nemes Dávidtól, így magyar bajnoki bronzérmet szerzett.
50 kg-ban Mezei Patrik a döntőig menetelt, ahol nem bírt a miskolci Horváth Gyulával és a dobogó második fokára állhatott.
Mezei Dárius a győztes Horváth Gyulától szenvedett vereséget, de a vigaszágon mindenkit magabiztosan megverve szerezte meg a bronzérmet.
69 kg-ban Varga Dániel négy tusgyőzelemmel és egy vereséggel a harmadik helyet szerezte meg, ugyanis az előmérkőzések során vereséget szenvedett a zalaegerszegi Bartáky Marcelltől.

Gratulálunk.
Tar Mihály

 

fotó: Spartacus Kupa Centrum, Érd

 

 

 

Címkék