Spartacus: Maradtak az NB I-ben!

Kaszás Elza diákolimpiai bajnok, emellett még két érmet szereztek az Érdi Spartacus SC női birkózói a döntőről, míg a felnőtt férfi csapat megőrizte NB I-es tagságát.

Hasonló tartalmaink:

Kiskunfélegyházán a városi sportcsarnokban közel kétszáz indulóval került megrendezésre a diák és serdülő női diákolimpia országos döntője. A lányok most nem az egyesületüknek szereztek dicsőséget, hanem a saját iskoláik színeiben indultak. 46 kilogrammban Kaszás Elza nagyon eredményes birkózással lett aranyérmes, a finálét pillanatok alatt nyerte meg, míg testvére, Lilla az 52 kilósok között a dobogó legalsó fokára állhatott. 40 kilóban Baljer Kitti éppen lecsúszott az első helyről, miután a döntőben vereséget szenvedett, így ezüstérem került a nyakában a diákoknál. Gazsi Blanka, illetve a serdülőknél Baljer Roxána nem tudott pontszerző helyen zárni.

46771480_492702194576365_63

A tavaszi odavágók után ezen a hétvégén a Budapesti Honvéd SE adott otthont a férfi birkózó NB I visszavágóinak és helyosztóinak, ahol eldőlt, mely együttesek folytatják szereplésüket az az NB I-ben, illetve kik jutnak fel az Extraligába, s kik esnek ki az NB II-be. A három szőnyegen zajló csapatversenyen az érdiek tizennégy birkózója mérette meg magát. A bentmaradást célul kitűző érdiek a Tatabányai SC-t 6–2-re győzték le, amivel a csoport harmadik helyén végeztek a válogatottak sorát felvonultató BHSE és Vasas SC mögött, illetve a Tatabánya előtt. Ezzel pedig eldőlt, hogy marad NB I-es az Érdi Spartacus, miután az ötödik helyért vívott helyosztót az ugyancsak több válogatott versenyzővel kiálló Kecskeméti TE-vel. Az érdiek rendkívül kiélezett mérkőzéseket vívtak a Bács-Kiskun megyeiekkel, s 4–4-es döntetlen után Végh Richárd, Végh Artúr Molnár Tamás és Kovács Bence minden meccsüket megnyerték, így az érdiek ötödik helyen végeztek.

Az Extraligába a két éve alakult BHSE jutott fel a Sziget SC-t, a Vasast, a BVSC-t, az Érdi Spartacust és a Kecskemétet megelőzve, míg az NB II-be a Tatabánya és a Dorog esett ki.

Eredmények, Diákolimpia:
40 kg: Baljer Kitti II.
46 kg: Kaszás Elza I.
52 kg: Kaszás Lilla III.

Az Érdi Spartacus SC tagjai a felnőtt csapatbajnokságon:
Bencze György, Berta Mike, Buzás Patrik, Délceg József, Ferenczi Adrián, Kovács Bence, Molnár Tamás, Nagy Krisztián, Pataki Sámuel, Sárosi János, Szántó Dávid, Varga Dániel, Végh Artúr, Végh Richárd

 

Címkék