Sakk: Hétvégi érdi sikerek

Dunakeszin a Pest megyei ifjúsági sakk-versenyen az Érdi VSE két sakkozója vett részt. A 3. korcsoportos lányok mezőnyében Demeter Jázmin első helyen végzett, a 2. korcsoportos fiúk mezőnyében Vanek Benedek második lett.

Hasonló tartalmaink:

Az Érdi VSE sakkcsapata csapatmérkőzésen Veresegyház együttesét fogadta. Betegségek miatt mindkét csapat tartalékosan áll fel és az erőviszonyok vendéggyőzelmet jósoltak.

Szerencsére nem így alakult a mérkőzés. Az ifjúsági Vanek Benedek győzelmével kezdődött, majd negyedik és hetedik táblán létrejött döntetlen után Kánnai László ellenfele adta fel a kilátástalan küzdelmet. Vendég Balázsnak is sikerült begyűjtenie az egész pontot, így háromórás küzdelem után 4–1-re alakult az állás. Ezután két vendéggyőzelemmel egy pontra zsugorodott a különbség. A második és harmadik táblán is döntetlen eredmény született, majd Pápai János hatórás játszmában felőrölte ellenfele ellenállását és begyűjtötte az utolsó pontot.

Így a végeredmény: Érdi VSE–Veresegyház 6–4

Az ÉRDI VSE sakkcsapata a Pest megyei Szupercsoportban Dunaharaszti mögött továbbra is a második helyen áll, de nagyon szoros a mezőny, így az őszi utolsó fordulótól függően az első és hatodik hely között bárhol végezhet.

Továbbra is várjuk a sakkozást kedvelőket az Ercsi úti sporttelepen vasárnaponként 10.30-13.00 óra között.

Címkék