A magyar írásbelivel ma reggel vette kezdetét az idei érettségi vizsga. Ebben az évben közel 120 ezren tesznek érettségi vizsgát az országban, közülük 83 ezren végzős középiskolások. Az érettségi vizsgák egészen június 27- ig tartanak majd.

Hasonló tartalmaink:

 

A reggel 8-kor kezdődő és délig tartó vizsgát többen is idő előtt befejezték, mondván ennyi is elég volt a feladatok jó megoldására. A magyar vizsga két részből állt. Az első rész egy szövegértési teszt volt, míg a második részben egy esszét kellet megírniuk a fiataloknak. Az iskola igazgatónője szerint, ahogy a diákok úgy a tanári kar is a könnyebben megoldható vizsgák közé sorolta az idei magyar érettségit.

A Vörösmarty Mihály Gimnáziumban idén összesen 163-an érettségiznek, akik elsősorban a középiskolát most elvégző diákok, de találhatunk közöttük idősebb érettségizőket is.A hagyományoknak megfelelően a tanulók idén is választhattak a közép illetve az emelt szintű vizsga között aszerint, hogy a továbbtanulásuk szempontjából melyik tantárgy a fontos.

 

Would you like to replay the video?

 

Az idei írásbeli érettségi vizsgák május 26-ig tartanak. Amíg az emelt szintű szóbelik már június 5-én, addig a középszintű szóbeli vizsgák csak június 16-án kezdődnek majd.

 

 

Címkék