A térség települései közül Érd, Százhalombatta, Budaörs, Törökbálint és Diósd önkormányzata is kap támogatást az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkárságától a helyi olvasási lehetőségek bővítésére, a nyilvános könyvtárak gyűjteményi fejlesztésére, új könyvek és egyéb információhordozó könyvtári dokumentumok beszerzésére.

Hasonló tartalmaink:

 

Érden a Csuka Zoltán Városi Könyvtár az 1962000 Ft támogatás maximum 30%-át a könyvtár műszaki eszközeinek, berendezési tárgyainak megújítására is fordíthatja.

A települések abban az arányban részesülnek a 240 millió forint összértékű támogatásból, amennyit erre a célra tavaly fordítottak. A támogatásokat legkésőbb május 30-ig folyósítják a települési önkormányzatoknak. A könyvtáraknak ellenőrizhető módon kell felhasználniuk a támogatást, a települési önkormányzatnak 2014. december 31-ig kell elszámolniuk az összeggel.

 

A támogatási lista az alábbi linken olvasható: http://www.kormany.hu/download/a/36/41000/k%C3%B6nyvt%C3%A1ri_%C3%A9rdekelts%C3%A9gn%C3%B6vel%C5%91_t%C3%A1mogat%C3%A1s.pdf#!DocumentBrowse

 

 forrás: kormany.hu

 

 

Címkék