Ajánló az Érdi Újság 20. számából

Miért kell ott lennünk a szavazófülkékben május 25-én Dömötör Csaba, a Fidesz–KDNP európai parlamenti képviselőjelöltje szerint; milyen jelmondatok hangzottak el a VI. Szőlővirág Ünnep és Nemzetiségi Találkozón; miért különlegesen érdekes Kubassek János harmadik, átdolgozott kiadásban megjelentetett könyve, A Himalája magyar remetéje; mi a csatornázási B-program, és milyen, a projekt során felszínre került gondokat nem orvosolhatunk uniós forrásból; milyen eredményekkel járt a fokozott rendőri ellenőrzés elrendelése Ófalu területén – sok egyéb olvasnivaló mellett ezekről a témákról tudhat meg sok mindent, aki fellapozza az Érdi Újság idei huszadik, május huszonkettedikén megjelent számát.

Hasonló tartalmaink:

Dömötör Csaba a Fidesz–KDNP érdi EP-képviselőjelöltje – „Kétfelé kell üzenni május 25-én”

Azért kell ott lennünk a szavazófülkékben május 25-én, mert azok, akik részt vettek a hazánk ellen irányuló méltatlan vitákban, szintén ott lesznek, akár európai politikusok, akár magyarok – jelentette ki uniós országjárásának érdi állomásán Dömötör Csaba, a Fidesz–KDNP európai parlamenti képviselőjelöltje. A Szepes Gyula Művelődési Központban tartott rendezvényen Rétvári Bence államtitkár a választás tétjéről beszélt, csakúgy, mint Aradszki András országgyűlési képviselő.

3. oldal

Egyre több a családi rendezvény a pincesoron – Szőlővirág és nemzetiségiek találkozója

Isten áldása nélkül nincs közös koccintás. Istené az áldás, emberé a munka – többek között ezek a mondatok hangoztak el a VI. Szőlővirág Ünnep és Nemzetiségi Találkozón, az ófalusi pincesoron felállított nagyszínpadon. Amíg idáig eljutottunk, díszes felvonulásban volt részünk a Termál Hotel Ligettől vezető rövid szakaszon, ahol elől haladtak a zenészek, mögöttük pedig a különféle nemzetiségiek, köztük lengyel barátaink. Az idei ünnep szerencsés volt a viharos napok után, mert végre kisütött a nap.

5. oldal

Új kutatási eredmények a Himalája magyar remetéjéről – Kőrösi Csoma Sándor nyomában

Harmadik, átdolgozott kiadásban jelentette meg a Medicina kiadó A Himalája magyar remetéje című könyvet. A gazdagon illusztrált, új fejezettel és kutatási eredményekkel kibővülő kötetet Farkasvölgyi Frigyesné, a kiadó igazgatója mutatta be múlt szerdán a városi könyvtárban, ahol az érdeklődők a szerző, Kubassek János vetített képes előadásán bejárhatták Kőrösi Csoma Sándor küzdelmes útját Csomakőröstől Dardzsilingig.

7. oldal

Elvégzendő feladatok, EU-s finanaszírozás nélkül  – Kérdések és válaszok a B-programról

Mi is az a csatornázási B-program? Milyen, a projekt során felszínre került problémát nem orvosolhatunk uniós forrásból? Honnan teremti elő az önkormányzat a házi átemelők beszerzésének és telepítésének árát? Miért veszélyesek a felszíni vizek a frissen elkészült csatornahálózatra? Egyebek közt ezekre a kérdésekre keressük a választ az Érdi Újság munkatársa – és Simó Károly, a csatornatársulat elnökhelyettese segítségével meg is találta.

9. oldal

Fokozott rendőri jelenlét Ófaluban, tragédia a Szilfa utcában – Kiderült: kettős gyilkosság történt Érden 

Fokozott rendőri ellenőrzést rendelt el Ófalu területén Mihály István rendőr dandártáborok, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság főkapitánya. A több hete tartó akció eredményeiről Pintér Lajos rendőr alezredes, az Érdi Rendőrkapitányság vezetője tartott sajtótájékoztatót.

10. oldal

Címkék