Új terjesztő az Érdi Újságnál?

T. Mészáros András minősíthetetlennek nevezte az Érdi Újság terjesztésének legutóbbi, e hét elején tartott ellenőrzésének eredményét: e szerint ugyanis Érd lakosságának alig fele kapja kézhez a város ingyenes hetilapját. Érd polgármestere azonnali intézkedésre kérte az újság kiadóját.

Hasonló tartalmaink:

Az Érdi Újságot kiadó cég a Magyar Postára bízta a lap terjesztését, s mindaddig nem is volt probléma a kézbesítéssel, amíg azt az érdi Posta kézbesítői végezték. Fél évvel ezelőtt azonban ezt a munkát kiszervezték egy külső vállalkozásnak, s azóta hétre-hétre egyre több panasz érkezik a kiadóhoz és az önkormányzathoz. A városvezetés már többször kezdeményezett megbeszélést a Posta országos és érdi vezetőivel, s bár ígérgetések elhangoztak, ezek nemhogy eredményt nem hoztak, a terjesztés minősége tovább romlott. Olyannyira, hogy a legutóbbi, a hét elején tartott terjesztési ellenőrzés szerint már csak Érd lakosságának alig fele kapja kézhez a város ingyenes hetilapját.

T. Mészáros András polgármester mai sajtótájékoztatóján minősíthetetlennek nevezte az ellenőrzés eredményét. Erről és az egyéb sajtótermékek, illetve levelek kézbesítésével kapcsolatos lakossági panaszokról a jövő héten tárgyal a Magyar Posta vezérigazgatójával. T. Mészáros András ugyanakkor felkérte a lap kiadóját, hogy tegyen meg mindent az újság megfelelő színvonalú terjesztéséért, ha másképp nem megy, mondja fel az erre vonatkozó szerződését a Postával. A jelek szerint az adófizetők pénzéből működő Magyar Postának nem fontos Pest megye legnagyobb városa, nem fontos a 70 ezer érdi lakos – tette hozzá a polgármester.

 

Címkék