Javul a közbiztonság: jövőre bővül a kamerarendszer

Közös évértékelő sajtótájékoztatót tartott Aradszki András országgyűlési képviselő és T. Mészáros András polgármester: szó esett az óvodák és egészségügyi intézmények fejlesztéséről, ismertették a kamerarendszer telepítésének második ütemét. Aradszki András országgyűlési képviselő a Nemzeti Konzultáció kitöltésének fontosságára hívta fel a figyelmet.

Hasonló tartalmaink:

Elindult a sebességmérés a polgármester által kért útszakaszokon, a város egész területén sebesség ellenőrzéseket végez a rendőrség.

- Novemberben közel 500 gyorshajtást mértek, jelentősnek mondható, hogy 40 százalékos a sebesség túllépés. Az előző hónapban 12 millió forint gyorshajtási bírságot fizettek ki Érden – emelte ki a tájékoztatón T. Mészáros András. A novemberi Közgyűlés elfogadta a térfigyelő kamerarendszer bővítését, így további 200 millió forintból már jövő júliusban működésbe állhatnak az új kamerák. A polgármester kiemelte, hogy „a rendszer célja a közbiztonság javítása, az intézmények vagyonbiztonságának növelése, és a rendszer segíti a közterületen elkövetett vagyon elleni bűncselekmények felderítését”.

Bővülnek, fejlődnek az érdi óvodák

Az évértékelőn elhangzott, hogy az idei évben számos fejlesztés valósult meg az óvodák és az egészségügy terén. Megépült a Kincses Óvoda új tagóvodája a Fácán közben, új óvoda létesült továbbá a Búvár-Burkoló utcában is, amely a Szivárvány Óvoda új tagóvodájaként az Erdőszéle Óvoda nevet kapta. Az új óvodák létesítése mellett a már meglévő intézmények egy részét is felújították. Újjáépült a Szivárvány Óvoda Napsugár Tagóvodája, megújult a Kincses Óvoda Tállya utcai Tagóvodája. A Modern Városok Program keretében valósult meg a Kincses Óvoda Tündérkert Tagóvodájának felújítása. Megújult a Szivárvány Óvoda és a Kincses Óvoda Kutyavári Tagóvodájában a vízvezetékek és a mosdók. A Pöttöm sziget bölcsődében pedig plusz egy csoportszobát építettek hozzá az intézményhez.

- A városvezetés már tervezi egy új bölcsőde építését, a pályázatot már benyújtották a Pest megyei önkormányzathoz. Reményeink szerint a jövő évben 450 millió forintos fejlesztéssel megnyílhat ez az új bölcsőde – mondta el a tájékoztatón T. Mészáros András.

Új egészségház épült

Az egészségügyi fejlesztések kapcsán a polgármester kiemelte, hogy újjáépült Érd-Ófaluban a Római út 24/A alatt található rendelő. A rossz állapotú Bölömbika utcai rendelő új épületben, új eszközökkel működhet majd Érd Sasvárosban. Jelenleg is zajlik a dr. Romics László Egészségügyi Intézmény fejlesztésének második üteme. Emellett új egészségház is épült a Karolina utca és a Felső utca sarkán.

sajttaj_1205_2

Aradszki András országgyűlési képviselő a tájékoztatón elmondta, hogy összhangban vannak a kormány és az érdi városvezetés céljai.

- Hangsúlyt kapott a gyermekek sorsát meghatározó óvodafejlesztés és egészségüket biztosító intézményfejlesztés az elmúlt évben. A kormány is arról beszél, ami az embereket érdekli és a családok védelméről szóló Nemzeti Konzultációban is a magyar állampolgárokat érintő kérdéseket tesz fel. A kormány ugyanis a demográfiai helyzetet nem a migráció támogatásával, hanem a magyar családok támogatásával kívánja megoldani – emelte ki Aradszki András, aki azt is elmondta, hogy a kormánynak megvan a fedezete a hosszú távú családtámogatási politika folytatására.

Úgy fogalmazott: a cél az, hogy „a gyermekvállalás ne az elszegényedést, hanem egy élet kiteljesedését jelentse, mind erkölcsileg, mind lelkileg, mind anyagilag”. Az országgyűlési képviselő felkérte az érdieket, hogy olvassák el, alakítsák ki véleményüket és küldjék vissza a Nemzeti Konzultáció kérdőívét, hiszen, mint mondta, „nincs ma annál fontosabb kérdés, mint az, hogy Magyarországot meg tudjuk óvni Magyarországnak”.

Címkék