Közlekedési ellenőrzések lesznek a városban

„Nagyon sok utat átadtunk az elmúlt időszakban, és a javított utaknál azonnal jön a lakossági igény a fekvőrendőrök telepítésére. Meggyőződésem, hogy ha az emberek betartanák a sebességkorlátozást, akkor ezek a problémák nem merülnének fel” – hívta fel a figyelmet szerdai sajtótájékoztatóján T. Mészáros András polgármester. Emellett a környezetvédelmi program felülvizsgálatáról, az útjavításokról is szó esett a sajtótájékoztatón.

Hasonló tartalmaink:

A tél közeledtével sebességkorlátozó ellenőrzésekre lehet számítani a városban – ebben az ügyben Tolnai Ildikó, az Érdi Rendőrkapitányság vezetőjének segítségét kéri T. Mészáros András polgármester, aki szerdai sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy ha mindenki betartaná a kiszabott sebességkorlátozást és odafigyelne környezetére, akkor az útakadályokra, fekvőrendőrök telepítésére nem lenne szükség.

02

Felülvizsgálják a város környezetvédelmi programját is a csütörtöki Közgyűlésen. 

„Ez a felülvizsgálat nagyon sok célt szeretne szolgálni: többek között az úthálózat fejlesztésével, az utak pormentesítésével, a közlekedési zaj csökkentésével is kell foglalkoznunk, valamint a hulladékgyűjtési rendszer továbbfejlesztése is témája lesz a környezetvédelmi programunknak, ennek a munkának a folyamatát fogjuk elindítani. Azt szeretnénk elérni, hogy ezek a programok meg is valósuljanak – emelte ki a sajtótájékoztatón T. Mészáros András.

Új háziorvos lesz januártól a 16. háziorvosi körzetben, a háziorvosi feladatokat e körzetben személyesen ellátó dr. Könyves Klára ugyanis bejelentette, hogy 2018. október 15-én praxisát dr. Atzél Klára Júlia háziorvos részére értékesítette. A 16. számú háziorvosi praxissal kapcsolatos feladatok ellátása változatlanul a Balatoni út 66. szám alatti rendelőben történik majd, ha a Közgyűlés holnap elfogadja az erre vonatkozó előterjesztést.

fogorvosi körzeteinkben is folyamatos változás van. A 12. számú vegyes fogorvosi körzetben a fogorvosi feladatokat korábban dr. Kuczin Ronald látta el. 2018. augusztus 22-én térítésmentesen lemondott a praxisjogáról dr. Bernáth Vivien Krisztina javára. Amennyiben a Közgyűlés holnap elfogadja, a fogorvosi körzet továbbra is a Budai út 3. fszt. 2. szám alatti rendelőben történik majd.

„A jó hír az, hogy folytatódnak a közműépítési munkálatok a fő útvonalakon” – tudatta el T. Mészáros András.

Diósdi úton már tegnap elkezdték kijelölni a sávokat, hogy a közlekedő járművek elférhessenek a munkálatok mellett. A Diósdi úton, az Antal utca és a Riminyák út között forgalomkorlátozásra lehet számítani. Itt csapadékvíz-elvezetési munkák zajlanak majd.

Csaba utcán szegély kialakítása folyik, amint ezzel végeznek, jöhet a második réteg aszfalt.

Szövő utcában és a Folyondár utca – Alsóerdősor utca útvonalon a régi burkolat felmarása után hamarosan terítik az első réteg aszfaltot.

Szovátai úton hamarosan végeznek a csapadékvíz-elvezető rendszer kialakításával. Itt és a Sóskúti út kapcsolódó szakaszán a burkolat marás után jöhet az első réteg aszfalt. Majd a szegély kialakítást követően lehet, hogy jövőre jön a második réteg aszfalt – jelentette be a sajtótájékoztatón T. Mészáros András polgármester.

Címkék