50 éve város – Érd 2028 néven hirdetett programot a polgármester

A Batthyány Program harmadik részét  hirdette meg szerdán Érd polgármestere. A program célja, hogy a városvezetés további forrásokat, lehetőségeket teremtsen annak érdekében, hogy várossá nyilvánításának 50. évfordulóját méltóképpen várhassa Érd 2028-ban. T. Mészáros András polgármester felkérte az ellenzéket és a civil szervezeteket, csatlakozzanak az új programhoz. A sajtótájékoztatón Simó Károly és dr. Bács István alpolgármesterek beszámoltak az elmúlt évek, valamint a jelen fejlesztéseiről, illetve arról, milyen lépéseket kell végrehajtani annak érdekében, hogy az érdiek igényeit ki tudják elégíteni.

Hasonló tartalmaink:

– Tíz év múlva ötven éves lesz a város. Ez nagyon fontos szám, egyben lehetőség. Ez úton szeretném felkérni az ellenzéki pártokat, illetve érdi képviselőiket, hogy csatlakozzanak az „50 éve város – 2028” programhoz, ami azt célozza, hogy további forrásokat, további lehetőségeket teremtsünk ennek a településnek – hangsúlyozta T. Mészáros András.

– 2019-ben már egyértelműen az európai uniós forrásokra kell koncentrálnunk. Szeretnénk elérni, hogy mind hazai, mind európai forrásból tudjunk Érdre pénzt hozni. Biztos vagyok benne, hogy így pár év múlva elmondhatjuk: amilyen sikeres volt a Batthyány-program, illetve a Modern Városok Programja, olyan sikeres a „2028 – 50 éve város Érd” is. Ehhez kérem a városvezetés, a hivatal és az ellenzék segítségét is – tette hozzá.

A sajtótájékoztatón szó esett a most meghirdetett programot megelőző, illetve megalapozó Batthyány programról, illetve a Modern Városok Programról. Simó Károly alpolgármester beszélt a több ütemben megvalósuló útépítési programról is. Mint elmondta, az első ütemben, 2007 és 2014 között, a csatornázással összefüggésben 50 kilométernyi szilárd útburkolattal gazdagodott a város.
– A második ütemben a közlekedés-biztonságra helyeztük a hangsúlyt, azaz a nagy forgalmú csomópontok rendbetételére, amihez az államtól elnyertük a finanszírozást, és hamarosan elkezdődhet az építkezés is. Ebben az ütemben a másik nagy beruházási csomag a főútvonalak felújítása. A munkálatok 2015-ben kezdődtek, és 2019-ben be is fejeződnek – mondta Simó Károly, hozzátéve: tervben van a harmadik ütem, azaz a lakóutcák és a járdák, valamint a még fennmaradó vízelvezető rendszer megépítése, illetve a szükséges közművezeték-cserék elvégzése. Itt fontos feladat a pénzügyi forrás megszerzése.

Dr. Bács István alpolgármester az intézményfejlesztésekről beszélt a sajtótájékoztatón: óvodafejlesztésekről, az orvosi rendelők megújulásáról.   Ami az iskolák felújítását illeti, a Fenyves-parkvárosi általános iskola és a Batthyány iskola közbeszerzési eljárási felhívása tegnap jelent meg, a Kósé pedig a jövő héten le is zárul.

– Az előttünk álló önkormányzati ciklusban sem ülhetünk babérjainkon: további fejlesztéseket kell végrehajtanunk annak érdekében, hogy az érdiek igényeit minél jobban ki tudjuk elégíteni. Szükség van új gyermek- és háziorvosi rendelőkre, további óvodákra, és a már felújított intézményeink folyamatos fejlesztésére – zárta szavait Bács István.

A polgármesteri sajtótájékoztatón T. Mészáros András ismertette egy helyi lakos levelét is, megválaszolva a különféle felvetésket. Mint mondta, a levél számos tévedést, félinformációt, hamis közlést tartalmaz. Hangsúlyozta: biztos benne, hogy ezek nem ártó szándékkal fogalmazódtak meg, hanem tudatlanságról, tájékozatlanságról és meggondolatlanságról van szó – erre a tájékozatlanságra próbál rájátszani az érdi ellenzék.

A polgármester sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: az ellenzék nemet mondott a költségvetésre – a fejlesztések, a város fejlődése ellen szavaztak, és folyamatosan és minden platformon terjesztik a hazugságaikat.

Példaként Varga Illés Leventét, ahogy fogalmazott: „A mindenhonnan eltanácsolt sikertelen építészt”, és  Balla Imrét, „aki sok-sok éve szeretne polgármester lenni, miközben az önkormányzatnak írt nagyon komoly és hivatalos számon kérő levele szerint azzal sincs tisztában, hogy az önkormányzat egy fillért sem kap vissza a személyi jövedelemadóból.”

– Az iskolák, óvodák, a vízelvezetés, minden érdinek épülnek, nemcsak a jobb- vagy a baloldaliaknak. Aki ezt nem érti, nem fogja fel, az sarlatán és alkalmatlan arra, hogy 70 ezer ember jövőjét tervezze – zárta szavait.

Címkék