Czirják Csabáékkal folytatódik az Érdi Jazz Fesztivál

A zenei könyvtár jazzkoncertjei mindig csemegének számítanak, nem pusztán az előadók miatt, de az intimitás okán is. Idén a Czirják Csaba Trió mutatkozik be. A zenésznek ez a legújabb összeállítású együttese tavaly év elején alakult. Műsorukban a saját számokon van a hangsúly, de a jazz legnevesebb szerzői előtt tisztelegve jazz standardeket is hallhatunk majd.

Hasonló tartalmaink:

Zenei világuk a bartóki és népzenei hagyományokban gyökerezik, de egyes darabokban jazz-rockos elemek is megjelennek. Az érdi programban természetesen ízelítőt kapunk a trió tavasszal megjelent új CDjéről is.

A formáció névadó alapítója egy  jazz gitárversenyen való sikeres szereplés után ösztöndíjasként Amerikában tanulhatott tovább, ahol megismerkedett a bostoni jazz hagyományokkal és irányzatokkal. Hazatérve a kint tanultakra alapozva eljutott Bartókon keresztül az autentikus népzenei gyökerekig. Mindezek összhatásaként gitárjátéka utánozhatatlanul egyedi hangzású.

Bögöthy Ádám szintén gitárosként indult, de párhuzamosan alakította viszonyát a nagybőgővel is, míg végül az utóbbi mellett állapodott meg, noha mindkét hangszerből van jazz szakos diplomája. Már fiatalon a legelismertebb hazai zenészekkel volt alkalma együtt dolgozni, így rövid idő alatt a jazzélet egyik legkeresettebb bőgőse lett. Érden legutóbb Kovács Linda énekessel együtt lépett fel egy költészetnapi programon, ahol a verseket és a jazzt ötvözték izgalmasan meggyőző módon.

A trióban a doboknál Czirják Tamás ül, aki fiatal kora ellenére (2016-ban végzett jazzdob-szakon) igen elismert muzsikus, a neves jazzformációkon kívül más műfajú együttesek is szívesen látják maguk között: tagja például Palya Bea zenekarának, turnézott Varnus Xavérral és Babos Gyulával is.

Szeptember 6., 18 óra, Zenei Könyvtár

Címkék