Mozgáskotta az Ifjúsági Önkormányzat támogatásával

A Magyar Mozgáskotta Módszer teljes óvodai készletét kapta ajándékba az Érdi Szivárvány Óvoda Tusculanum Tagóvodája az Érdi Ifjúsági Önkormányzat jóvoltából. Az eszközöket Magyar Gábor pszichológus, testnevelő tanár, a módszer kidolgozója adta át az óvodásoknak, akik lelkesen vették birtokba a dobogókat, gerendákat, csuklópántokat, marokzsákokat.

Hasonló tartalmaink:

A Magyar Gábor pszichológus, testnevelő tanár által kitalált – és kollégáival együtt kifejlesztett – Magyar Mozgáskotta Módszer idén húszéves. A három-hétéves gyermekek számára ajánlott program fejleszti valamennyi kognitív funkciót, azaz az észlelést, érzékelést, a figyelmet, az emlékezetet, sőt, a képzeletet is, és természetesen a mozgást – tudtuk meg Magyar Gábortól, aki nemcsak elhozta Érdre, hanem be is mutatta a különféle eszközökből álló készletet az óvodásoknak és a pedagógusoknak.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Az alapok nem voltak ismeretlenek, hiszen a Tusculanum óvodában Garagulyné Nyitrai Andrea óvónő több éve építi be foglalkozásaiba a mozgáskottát. A gyerekek így nagy örömmel üdvözölték az új eszközöket, amelyeket azonnal ki is próbáltak.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Az átadáson jelen volt dr. Bács István alpolgármester, aki elmondta: nagy örömére szolgál, hogy az Ifjúsági Önkormányzat gondolt az óvodásokra is, és nem csak az általános és középiskolákat látják el bőségesen olyan eszközökkel, amelyek megléte ugyan nem kötelező, ám nagyon fontos az intézmények számára.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Fodor Enikő diákpolgármester tudósítónknak elmondta: az óvoda kereste meg az Ifjúsági Önkormányzatot azzal a kéréssel, hogy finanszírozzák az eszközvásárlást, a fiatalok pedig úgy gondolták, ezt a nagyszerű kezdeményezést támogatni kell. Közel háromszázezer forint értékben kaphattak így eszközöket a gyerekek.

Ez volt egyébként az első alkalom, hogy az Ifjúsági Önkormányzat óvodát támogatott.

 

Címkék