Támogatókat keresnek az Érdi Jazz Klub beindításához

A 4. Érdi Jazz Fesztivál közönségsikerén felbuzdulva, a fesztivál szervezőinek az a terve, hogy elindítsák Érden a jazz klubos életet, jelentették be a fesztivál záró napján, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tehetséges ifjú titánjai és a Balázs Elemér Group koncertje között. A jazz klub elindításához jelenleg támogatókat keresnek.

Hasonló tartalmaink:

A 4. Érdi Jazz Fesztivál sok tanulsággal szolgált: egyrészt azzal, hogy az Érden (és környékén) lakói közül szép számmal szeretik ezt a műfajt, másrészt, hogy a koncertek hangosítását lehet profi módon is csinálni, éppen ezért jött  el és vett fel minden koncertet a Bartók Rádió is (, ahol majd októbertől tűzik műsorra ezek sugárzását). Harmadrészt a zenészek között is egyre nívósabb rangja van a fesztiválon való szereplésnek, a szervező, Irk Réka arról számolt be, hogy hetente több jazz formáció is megkeresi őt. Végül, de nem utolsó sorban, tehetségkutatóként is kitűnően megállta a helyét a fesztivál: az egyetemisták vasárnapi koncertjén figyelt fel a zongorista-zeneszerző Varga Tivadarra a Budapest Jazz Club, akik már meg is hívták magukhoz egy koncertre.

De hogy ne kelljen még egy évet várni a legközelebbi jazz koncertekig, Irk Réka és a fesztivál szellemi atyja, alapítója, az Érdi Galéria vezetője, Kéri Mihály most azon szervezkednek, hogyan indíthatnának útjára itt, Érden egy jazz klubot. Ehhez szükség van helyre, amit valószínűleg az Érdi Galériában meg is találnak, szervezésre és ehhez energiára – hogy ennek nincs híján Irk Réka, azt mindenki láthatta, aki csak egyszer is elment valamelyik koncertre a fesztivál ideje alatt. Szükség van persze jazzt játszó zenészekre, duókra – belőlük sincs hiány. Nem utolsó sorban pedig pénzre, támogatásra, ami már keményebb falatnak bizonyul. Irk Réka várja azoknak az érdi vállalkozóknak, érdi telephelyű multiknak a jelentkezését, akik támogatná az érdi jazz klub beindítását.

Címkék