A Bolyai fivérek nyomdokain Erdélyben

A Határtalanul program keretében az Érdligeti Általános Iskola hetedik osztályos tanulói egy erdélyi tanulmányi kiránduláson vettek részt. A program záró eseményét a héten tartották meg az intézményben. Az utazást az Emberi Erőforrások Minisztériuma és Bethlen Gábor Alapítvány támogatta.

Hasonló tartalmaink:

A Határtalanul program célja a magyar-magyar kapcsolatok építése, személyes kapcsolatok kialakítása, elmélyítése. Ennek keretében magyarországi iskolák tanulói az állam támogatásával osztálykiránduláson vehetnek részt a szomszédos országok magyarlakta területein, így személyes tapasztalásokat szereznek a külhoni magyarságról.

Az Érdligeti Általános Iskola hetedik osztályos tanulói a programnak köszönhetően Erdélyben jártak. Hajdú Hajnal, a program koordinátora hangsúlyozta: „fontos, hogy a diákok megismerjék a határon túli magyarok történelmét, kultúráját. Mivel a diákok emelt szinten tanulnak matematikát, így adódott a lehetőség, hogy Bolyai Farkas és Bolyai János életútját végigkísérve bejárták az összes Erdélyben található emlékhelyet”.

A kiránduláson részt vevő diákok tapasztalataikat és élményeiket megosztották itthon maradt társaikkal is.

Címkék