Első alkalommal az Érd Arénában került megrendezésre a Megyei Jogú Városok Szivacskézilabda tornája. A szivacskézilabda, a kézilabda „mini” változata, amit a tíz évnél fiatalabb játékosok játszanak, ezzel elsajátítva a sportág alapjait. Az esemény célja az utánpótlásbázis bővítése, valamint a sportág népszerűsítése volt.

Hasonló tartalmaink:

 

Az érdi sportcsarnokba 10 fiú és 10 lány csapat érkezett szerte az országból. Mindkét nemnél versenyben volt a veszprémi Éles József Kézilabda iskola is, innen még a Veszprémi Kézilabda Akadémia fiai is érkeztek. Győrből az Apor iskola fiúi és lányai szerepeltek, de érkeztek Törökszentmiklósról, Salgótarjánból, Szombathelyről, Székesfehérvárról, Hódmezővásárhelyről, Tápiószeléről, Pécsről, Tatáról és a fővárosból is csapatok.

 

 

sziv13

 

 

Érdet három csapat is képviselte. Az Érd Sport Kft. a fiúknál és a lányoknál is egyaránt jelen volt, és a Treff 07 SE fiai is versenyeztek.

Az esemény az Érdi Önkormányzat, a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola, Generali Biztonságért Alapítvány, A Wax Magazin és a Magyar Kézilabda Szövetség közreműködésével jött létre.

A Megyei Jogú Városok Szivacskézilabda bajnokságát a lányoknál a Szombathelyi Haladás Student Comfort nyerte a Tápiószele ellen, a fiúknál a döntőben a Salgótarján legyőzte a Törökszentmiklóst.

 

 

 sziv12

 

 

Eredmények:
Fiúk:
1. Beszterce DSE Salgótarján
2. Törökszentmiklósi KE
3. Éles József Kézilabdaiskola SE
4. Apor Vilmos Katolikus Általános Iskola Győr
5. Veszprémi Kézilabda Akadémia
6. Pécsi Sport Nonprofit Zrt.
7. Kőkúti Sasok DSE Tata
8. Érd Sport Kft.
9. Pitypang utcai Általános Iskola Budapest
10. Treff 07 SE

 

Lányok:
1. Student Comfort KUK Szombathely
2. Euro-Novex USE Tápiószele
3. Hódmezővásárhelyi Leány Kézilabda Club
4. Éles József Kézilabdaiskola SE
5. Fehérvár Kézilabda Club
6. Óbudai Kézilabda Sportiskola
7. Győri ETO Kölyöksuli
8. Kőkúti Sasok DSE Tata
9. Érd Sport Kft.
10. Beszterce DSE Salgótarján

 

 

 

fotók: Boros Sándor

 

 

 

 

Címkék