Hazai pályán nyert az ÉRD!

32–26-ra legyőzte az Alba Fehérvár KC-t az ÉRD a női kézilabda NB I hetedik körében. Szabó Edina együttese az ÉRD Arénában Krpezs-Slezák Katarina és Kiss Nikolett vezetésével múlta felül Fejér megyei riválisát.

Hasonló tartalmaink:

A mérkőzést megelőzően Demeter Juditot, a dániai Európa-bajnokságon két aranyérmet szerző speciális olimpikon tollaslabdázót köszöntötte T. Mészáros András, Érd polgármestere.

A mérkőzés adok-kapokkal indult, az első négy percben hat gól esett egyenlő elosztásban, aztán a hazaiak gyors lerohanásaiba néhány hiba csúszott, valamint Györkös Rebeka is remekelt a fehérvári kapuban, így némi meglepetésre tíz perc játék után a Fejér megyeiek hárommal vezettek (4–7).

De az ÉRD is belelendült, Krpezs-Slezák Katarina, Tóth Gabriella és Kiss Nikolett ragyogó góljaival újabb tíz perc elteltével már kétgólos előnyben volt, s a szünetig ugyan egyszer egyenlített a vendég csapat, de a pihenőre Janurik Kinga fantasztikus indításával és Krpezs-Slezák csodálatos góljával az ÉRD 16–13-mal vonult.

A második játékrészt lehengerlően kezdte Szabó Edina csapata, amelynek köszönhetően 20–14-es érdi vezetésnél Deli Rita mindössze öt perc után időt kért, de így sem tudták megállítani a házigazdát. Alexandra Nascimentóék ugyan többször is bevették Janurik Kinga kapuját, de az érdiek támadásait nem tudta megfékezni a Fejér megyei együttes.

A hajrában kissé akadozott a játék, hiszen a fehérváriak rendre hétmétereseket harcoltak ki, s Nascimento mindet sikerrel értékesítette, így a hajrá a meccs képével ellentétben kifejezetten szoros volt az eredményt tekintve (27–23). Végül az ÉRD egy kisebb hullámzást leszámítva akaratát végig érvényesítve győzött 32–26-ra.

– Nagy öröm volt, hogy sokan kijöttek és szurkoltak az ÉRD-nek, nagyon jó hangulatot teremtettek, ez sokat is segített, hiszen feszülten kezdte a meccset az érdi csapat. Támadásban nem voltak gondjaink, viszont védekezésben igen. Megváltozott a csapat szerkezete és a belső védekezés rendezése nagy kihívás mindenkinek, de nagy lelkesedéssel vetik bele magukat a lányok a munkába. Kisfaludy Anett vezére volt a védekezésnek és a csapatnak, az ő rutinjával és lelkesedésével sokat lendített ezen a meccsen. Utána nem forgott veszélyben a győzelem, elég magabiztosan játszott a csapatunk – nyilatkozta Szabó Edina, az ÉRD vezetőedzője.

– Gratulálok az ÉRD-nek, megérdemelten nyerte meg a mérkőzést. Amire nagy fókuszt helyeztünk – a Krpezs elleni védekezést és a visszarendeződést – azt nem tudtuk megvalósítani, az első félidőben ez nagyon domináns volt, attól függetlenül, hogy jól kezdtünk. A felállt fal ellen nem voltunk elég feszesek és aggresszívek, emiatt sok átlövésgólt kaptunk. A második félidőben próbáltunk tapadni az ÉRD-re. Volt egy szakasz, amikor három gólra visszajöttünk, többször is támadhattunk a kétgólos különbségért, de több hiba is becsúszott. Vannak gyenge pontjaink, amit kihasznált az ÉRD. Papírforma eredmény született, de büszke vagyok a csapatomra, mert egy komoly sorral rendelkezik, utána viszont feltörekvő fiatalok vannak – értékelt Deli Rita, az FKC vezetőedzője.

– Nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl fizikálisan és mentálisan is. Szeretnék gratulálni a csapatnak, mert össze tudtuk szedni a védekezést, amihez kellett egy elindító akció, de utána mindenki belerakta magát és változtattunk azzal, hogy egy rossz periódusból is jól tudtunk kijönni. Jól kezeltük az eredményt és a meccset is, nem hagytuk, hogy feljöjjön kettőre a Fehérvár. Ez is egy pozitívum, hogy stressz alatt nem rogytunk meg, hanem egyre többet tettünk közé – fogalmazott Kisfaludy Anett.

– Nagyon jó meccs volt, végig küzdöttünk, de sok hibát vétettünk védekezésben és támadásban is. Néhány játékos nem úgy játszott, emiatt nem volt könnyű visszajönnünk idegenben. A második félidőt nem kezdtük jól és elvesztettük az esélyt, amit az ÉRD kihasznált – mondta a mérkőzés legeredményesebb játékosa, a tizenhárom gólt – közte nyolc hétméterest – szerző Alexandra Nascimento.

Az ÉRD legközelebb október 31-én lép pályára, amikor a Győri Audi ETO KC vendége lesz.

KÉZILABDA, NB I, NŐK, 7. FORDULÓ

ÉRD–ALBA FEHÉRVÁR KC 32–26 (16–13)

Érd, 1100néző. V:Felhő, Öcsi

ÉRD:Janurik – KRPEZS-SLEZÁK 9 (2), KISS N. 9, TÓTH G. 5, Kisfaludy 3, Jerabkova 1, Gávai

Csere:FOGGEA (kapus), C. Lassource 3, Kovacsevics 1, Simon A., Lavko 1

Edző:Szabó Edina

FKC:Györkös – NASCIMENTO 13 (8), Gorszenyina 3, Temes 3, Zsilinszkajte 1, MENDY 3, Pelczéder 1

Csere:Mistina (kapus), Rózsás 2, Boldizsár, Májer, Sztankovics

Edző:Deli Rita

Az eredmény alakulása. 4. perc:3–3. 10. p.:4–7. 16. p.:9–8. 23. p.:12–10. 35. p.:20–14. 42. p.:22–19. 47. p.:25–21. 54. p.:27–23.

Kiállítások:8, ill. 4 perc

Hétméteresek:5/2, ill. 8/8

Képek: Boros Sándor

Címkék