Női kézi Eb: óriási magyar győzelem

32–26-os győzelmet aratott a franciaországi női kézilabda Európa-bajnokság C-csoportjának harmadik, egyben utolsó fordulójában a magyar női kézilabda-válogatott Spanyolország ellen.

Hasonló tartalmaink:

Remekül kezdte utolsó csoportmérkőzését a magyar női kézilabda-válogatott, amelynek tizenhat fős keretébe Tóth Gabriella mellé a váci irányító, Lakatos Rita helyére Szabó Laura is bekerült. A mieink Kiss Éva remek védéseinek köszönhetően már a huszadik percben négygólos előnyben voltak, s a szünetre is 19–14-gyel érkeztek.

A fordulás után tovább növelték előnyüket a mieink, akik a hajrá előtt már tizenegy gólos előnyben is voltak. Az utolsó tíz percben azonban Kim Rasmussen pihentette kulcsjátékosait, amelyet a spanyolok kihasználtak és végül hat gólra zárkóztak fel (32–26).

A magyar válogatottban Tóth Gabriella négy lövésből két gólt szerzett, Szabó Laura a hajrában állt be, gólt nem szerzett.

Kim Rasmussen lányai a csoport második helyén végeztek, s két pontot visznek a középdöntőbe, amelyet pénteken, 21 órakor, Norvégia ellen kezdenek, majd december 9-én Németországgal, 12-én, Romániával csapnak össze egyaránt Nancyban.

A D-csoportban érdekelt Csehország a csoport utolsó fordulójában 30–28-as vereséget szenvedett Németországtól, ezzel búcsúzott a kontinensviadaltól. A mérkőzésen az ÉRD cseh balátlövője, Marketá Jerábková négyszer volt eredményes.

Az Európa-bajnokság az ÉRD játékosai számára a szerbekkel folytatódik, akik december 8-án Oroszország ellen vívnak meg Nantesban.

Női kézilabda Európa-bajnokság, Franciaország
C-csoport, 3. forduló

Magyarország–Spanyolország 32–26 (19–14)
Tóth Gabriella 2 gólt szerzett, Szabó Laura nem volt eredményes

D-csoport, 3. forduló
Németország–Csehország 30–28 (16–16)
Marketá Jerábková 4 gólt szerzett

Fotó: Jozo Cabraja / kolektiff

Címkék