Miklós napi támogatás a Tanodának

Csokoládéval, szaloncukorral, gyümölccsel, hatvan darab lángossal és teával lepte meg az Érdi Tanodába járó gyerekeket és családjukat a Bolyai Pedagógus Nyugdíjas Klub csütörtök délután. A Mikulás és négy segítője nemcsak finomságokat hozott, hanem anyagi támogatást is.

Hasonló tartalmaink:

Negyvenezer forintot gyűjtöttek össze a nyugdíjasok az Érdi Tanoda Egyesületnek, hogy így támogassák a Tanoda programjait. Az egyesület a mélyszegénységben, illetve rossz szociális helyzetben élő gyermekeket támogatja abban, hogy elvégezzék az általános, esetleg a középiskolát, és megszerezzék a mindennapi élethez szükséges kompetenciákat. Nemcsak korrepetálást, hanem programokat is nyújtanak a gyerekeknek, ehhez járultak most hozzá a nyugdíjasok, illetve Druzsin József klubelnök fiának családja.

– A Tanodával több hónapja kapcsolatban állunk, és tavasszal is gyűjtöttünk számukra. Szeretnénk, ha ez az együttműködés megmaradna, sőt, elképzelhető, hogy másban is tudunk majd segíteni: például kirándulások, programok lebonyolításában, hiszen tagjaink nyugdíjas pedagógusok, nekem idegenvezetői végzettségem is van – tette hozzá Druzsin József, a Tanoda Mikulása.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

– Nagy örömmel fogadtuk a nyugdíjasklub látogatását, illetve felajánlását. Nagy segítség ez nekünk, hiszen még uzsonnáról is gondoskodtak a gyerekeknek – mondta lapunknak Asztalos György, a Tanoda egyesület elnöke, akitől megtudtuk azt is: a gyerekeket karácsonyi ünnepséggel is meglepik ezen a héten.

– Fontosak számunkra ezek a rendezvények, hiszen ilyenkor beszélgetni, ismerkedni tudunk a szülőkkel, és tudjuk azt is: a gyerekek élete nem csak tanulásból áll – mi egyébként a tanóráinkat is sok beszélgetéssel tarkítjuk – tette hozzá Asztalos György.

December 6-án nemcsak a tanodás gyerekek, hanem a testvéreik, szüleik is eljöttek erre a kis ünnepségre. Volt olyan tízgyermekes család, ahonnan öt lány jár a Tanodába, és ezen a napon elhozták a kisebb, óvodás testvérüket is.
– Itt segítenek nekik leckét írni, javulnak a jegyeik, és nagyon szeretik a programokat is – mondta mosolyogva az édesanya, aki azért otthon is meglepte csokimikulással a gyerekeket.

Címkék